Реалистичният сценарий е в края на август да имаме по

...
Реалистичният сценарий е в края на август да имаме по
Коментари Харесай

Реалистичен сценарий: В края на август 1500 случаи с COVID на ден

Реалистичният сюжет е в края на август да имаме по 1500 души дневно, които са се заразили с ковид. При този вид ще можем да кажем, че сме се справили добре и обстановката е спокойна, съобщи пред bTV математикът проф. Николай Витанов, който беше част от Националния действен щаб.

Песимистичната прогноза планува да имаме по 3000 заболели дневно в края на август, добави математикът.

По думите му от ден на ден зони ще влизат в жълтата зона, а тези в зелената - ще понижават, към средата на август по картата ще стартират да се появяват и области в оранжево. Делта разновидността към този момент настава в Европа.

"България сега към момента е в спокойната зона. Неприятното е, че в нашия район Турция стартира да поддава. Англия, Франция и Кипър сега са страните с огромни проблеми и рискът от нарастване на броя на случаите там е значителен. Сега главните проблеми са в Западна Европа, само че четвъртата вълна потегля и към нас ", изясни проф. Витанов.

Според него би трябвало да внимаваме, в случай че в Германия случаите на ковид стартират да нарастват, защото огромна част от полетите от София са към Франкфурт и Мюнхен, а сега Делта разновидността влиза у нас извън.

Според реалистичния сюжет към 3 август болните дневно ще са под 200 души, към 13 август - под 400, към 23 август - 800, а вкрая на август - под 1500. При песимистичния данните се удвояват.

"Когато 10 души стартират да заразяват 13, тогава можем да считаме, че е тръгнало дифузно разпространяване на вируса ", посочи проф. Витанов.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР