Реал - Ювентус е дербито на четвъртфиналите в Шампионската лига

...
Реал - Ювентус е дербито на четвъртфиналите в Шампионската лига
Коментари Харесай

Реал - Юве и английски дуел на четвъртфиналите

Реал - Ювентус е дербито на четвъртфиналите в Шампионската лига. Актуалният притежател на трофея  ще срещне Старата госпожа в повтаряне на миналогодишния край, който Кристиано Роналдо и компания завоюваха с 4:1. Двата тима имат 18 мача между тях в евротурнирите. До момента Юве е с осем победи, до момента в който Реал има девет триумфа. 

Двата британски отбора, които продължиха напред в Шампионската лига - Ливърпули Манчестър Сити, ще се изправят един против различен на 1/4-финалите на най-престижната клубна футболна конкуренция. Това отреди жребият за идната фаза, изтеглен от Андрий Шевченко в Нион. Двата тима, които са измежду най-атрактивно играещите пред този сезон в Премиър лийг, към този момент играха два пъти през тази акция. В първата среща Сити разгроми Ливърпул с 5:0, само че в дуела на " Анфийлд " мърсисайдци завоюваха с 4:3, нанасяйки единствената загуба на " жителите " в шампионата досега. 

Барселона е огромният любимец в конфликта с Рома. За последно тези два отбора играха в груповата фаза на шампионата през сезон 2015/16. Тогава каталунците завоюваха с 6:1 на " Камп Ноу ". Иначе Барса и Рома са се срещали общо четири пъти до момента, като в тези срещи те имат по една победа и две равенства. 

Байерн (Мюнхен) ще спори за място на полуфиналите със Севиля. Испанският отбор се класира за 1/4-финалите за първи път в историята си, откакто изненадващо в профил Манчестър Юнайтед. Германският исполин отпада непроменяемо от испански тимове в тази фаза на конкуренцията от 2013 година насам. 

Първите мачове ще се изиграят на 3 и 4 април, като първите изтеглени тимове са домакини, а реваншите са седмица по-късно. 

Финалът е на 26 май на " Олимпийския стадион " в Киев.

Ето и жребия: 

Барселона - Рома
Севиля - Байерн (Мюнхен)
Ювентус - Реал Мадрид
Ливърпул - Манчестър Сити
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР