Реал Сосиедад записа трета поредна победа и спечели с 2:0

...
Реал Сосиедад записа трета поредна победа и спечели с 2:0
Коментари Харесай

Реал Сосиедад се утвърди на третото място в Ла Лига след третата си поредна победа

Реал Сосиедад записа трета поредна победа и завоюва с 2:0 гостуването си на Алмерия в дуел от 16-ия кръг на Ла Лига. Двата гола за гостите паднаха при започване на второто полувреме и бяха дело на ветерана Давид Силва (47’) и Александър Сьорлот (53’).

Баските бяха безспорни господари на терена и преди почивката, когато играчите в бяло и синьо се отличиха с редица съществени пропуски пред вратата на Фернандо Мартинес. Кубо на два пъти, Мартин Зубименди, Асиер Ияраменди и Давид Силва не съумяха да се разпишат.

Футболистите на Манол Алгуасил излязоха напред в самото начало на второто полувреме, когато Давид Силва получи в наказателното поле и се разписа за 1:0. Интересното бе, че съдията Хавиер Алберола даде съвсем незабавно сигнал за засада, само че след няколко минутно разглеждане на обстановката с ВАР в последна сметка стана ясно, че такава няма и попадението остана. С това попадение Давид Силва стана най-възрастният състезател в Ла Лига, който съумява да се разпише на личния си рожден ден. Днес той навърши 37 години. 

Гостите стигнаха до второ попадение единствено пет минути по-късно, когато Александър Сьорлот получи пас в дълбочина, влезе в наказателното поле и с отличен удар с левия крайник повиши на 2:0. Вратарят на домакините Фернандо Мартинес се изяви чудесно в 83-ата минута, когато направи двойно избавяне, с цел да предотврати трето попадение в своята мрежа.

До края на дуела играчите на Манол Алгуасил имаха още няколко положителни благоприятни условия, само че по този начин и не съумяха да стигнат до второ попадение. С третата си поредна победа Реал Сосиедад се утвърди на третата позиция в Ла Лига с 32 точки. Те изостават единствено на 6 от водачите Реал Мадрид и БАрселона, които са на върха с по 38. Алмерия пък е със 17 пункта и за момента заема 14-ото място в класирането.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР