Реал Сосиедад спечели поредното издание на баското дерби срещу големия

...
Реал Сосиедад спечели поредното издание на баското дерби срещу големия
Коментари Харесай

Реал Сосиедад пречупи Атлетик Билбао в баското дерби

Реал Сосиедад завоюва следващото издание на баското дерби против огромния си зложелател Атлетик Билбао. Тимът от Сан Себастиан се наложи с 3:1 с голове на Александър Сьорлот в 25-ата, Такефусе Кубо в 37-ата и Микел Оярбасал от дузпа в 63-тата минута. За гостите на " Реале Арена " се разписа Ойхан Сансет в 41-вата минута. Тимът от Билбао приключи мача в понижен състав, откакто Йерай Алварес получи червен картон при нарушаването за дузпата в 60-ата минута.

Атлетик имаше първата по-добра опция в мача в 12-тата минута, когато Нико Уилямс откри брат си Иняки на чудесна позиция в наказателното поле, само че изстрелът на нападателя бе избавен от вратаря.

След това обаче Реал взе самодейността и в 25-ата минута откри резултата. Сьорлот получи дълъг пас в наказателното поле, съумя сред няколко бранители да овладее топката и да я прати във вратата за 1:0.

Вторят гол за домакините падна в 37-ата минута. Тогава Давид Силва лиши топката в средата на терена и изведе Такефусе Кубо, който финтира бранител и се разписа за 2:0.

Атлетик бързо върна интригата с гол на Ойхан Сансет след единствено три минути. Тогава Юри Берчиче догони топката и съвсем от аутлинията я върна към своя съотборник, който без закъснение стреля във вратата за 2:1.

В 60-ата минута обаче всички надежде на гостите за поврат се изпариха. Такефусе Кубо се откъсна на скорост и бе повален в наказателното поле от Алварес. Тогава съдията реши да бъде прекомерно непоколебим и с изключение на дузпа даде и червен картон на бранителя на Атлетик, въпреки нарушаването да изглеждаше много леко. Микел Оярбасал бе прецизен от бялата точка за 3:1, с което подпечата триумфа на своя отбор.

С тази победа Реал Сосиедад се утвърди на 3-тото място, като към този момент има 35 точки и се приближи единствено на 3 от втория Реал Мадрид, който обаче е с мач по-малко. Атлетик остава на 8-ото място в таблицата с 26 точки.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР