Реал се доказа като властелин на Европа. Кралският клуб триумфира

...
Реал се доказа като властелин на Европа. Кралският клуб триумфира
Коментари Харесай

Реал покори Европа

Реал се потвърди като владетел на Европа. " Кралският клуб " победи за рекорден 14-и път в Шампионската лига. На финала испанците пречупиха Ливърпул с 1:0. Пред 81 338 души на " Стад дьо Франс " край Париж гол вкара единствено Винисиус Жуниор (59). Това се оказа и единственият прецизен удар за Реал в мача.

Голям воин стана и стражът на " Белия балет " Тибо Куртоа. Белгиецът избави 3-4 чисти голови положения, а отборът му заслужи оценката за пети път през последните осем години.

Другият огромен воин във Франция беше Карло Анчелоти, който завоюва шампионата за четвърти път като треньор - нещо, което нито един негов сътрудник не е правил. Италианецът взе втора купа с Реал, като има и по две с Милан като треньор и състезател.

" Казах на Куртоа, че той завоюва финала за нас. Трябва да се насладим на този необикновен сезон. Никой не очакваше това. Дори и аз. Завинаги ще бъда признателен на този клуб и играчи. По време на мачовете с ПСЖ, Манчестър Сити и Челси имах подозрения, че разполагаме със сили да спечелим Шампионската лига. Но играчите продължиха да имат вяра. Включително и в този момент ", сподели Анчелоти. В Испания Карлето изведе Реал до купата.

В Париж не мина и без кавги. Началото на срещата се забави с 36 минути поради проблеми по сигурността и достъпа на почитатели на Ливърпул. Запалянковци от Англия не съумяха да влязат на оборудването в точния момент поради затваряне на част от вратите, което докара и до скупчване. Органите на реда използваха пикантен газ, с цел да избегнат събирането на още повече хора.

УЕФА упрекна " хиляди почитатели с подправени билети " за гафа.

" Началото на мача беше нужно, с цел да се даде опция на най-вече почитатели с същински входни талони да получат достъп. УЕФА демонстрира състрадание към засегнатите от тези събития и ще преразгледа въпросите незабавно дружно с френската полиция и управляващи ", обявиха от Нион.

" Разочаровани сме от проблемите с влизането на стадиона и нарушаването на периметъра за сигурност, пред който се сблъскаха нашите почитатели. Това е най-великият мач в европейския футбол и последователите и такива подиуми са неприемливи. Официално поискахме следствие на аргументите за тези проблеми ", обявиха " мърсисайдци ".

" Бяхме длъжни да вкараме, тъй като като не вкараш, ще ти вкарат. Това е най-хубавото пояснение във футбола. Имахме три 100-процентови обстановки, само че Куртоа направи невероятни спасявания. Имам страховит тим и съм сигурен, че през идващия сезон още веднъж ще се борим на всички фронтове ", сподели мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР