Реал (Мадрид) завършва 2017 г. със спечелването на пети трофей,

...
Реал (Мадрид) завършва 2017 г. със спечелването на пети трофей,
Коментари Харесай

С гол на Кристиано Роналдо "Реал" спечели и световното клубно първенство

Реал " (Мадрид) приключва 2017 година със спечелването на пети трофей, откакто отбрани купата от международното клубно състезание. Носителят на Шампионската лига победи с минималното 1:0 носителя на Копа Либертадорес " Гремио ". Единственото попадение означи Кристиано Роналдо от директен свободен удар в 53-ата минута.

За Роналдо, който преди седмица завоюва петата си " Златна топка ", това е четвърти гол във финали през тази година. Той се разписа на два пъти за 4:1 против " Ювентус " в Шампионската лига и по един път в дуела с " Гремио " и Суперкупата на Испания против " Барселона ".

Годината е една от най-успешните в историята на Кралския клуб, който завоюва купата и Купата на краля в Испания, Суперкупата на Европа и Испания, както и стана първия тим, който пази трофея в Шампионската лига. Сега " Реал " е и първият, който печели международното клубно състезание в два поредни сезона.

Тимът от Мадрид се изравнява с " Барселона " с по три трофея от междуконтиненталната конкуренция.

През целия дуел отборът на Зинедин Зидан имаше превъзходство, до момента в който противникът му от Бразилия не съумя да насочи нито един прецизен удар към вратата на Кейлор Навас. През първата част положителни шансове се откриха пред Иско и Бензема, само че те не вкараха.

 Роналдо бележи единствения гол в мача.
Роналдо бележи единствения гол в мача.

В началото на второто полувреме Роналдо самичък си завоюва свободен удар на към 22-23 метра от голлинията и го трансформира в попадение. Португалецът стреля доста мощно и тъкмо, само че имаше и шанс, откакто Лукас Бариос на стената се наведе в последния миг.

За Зидан, който застана отпред на " Реал " преди по-малко от две години, това е седма купа в треньорската му кариера.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР