Реал Мадрид стигна до трудна победа с 2:1 при гостуването

...
Реал Мадрид стигна до трудна победа с 2:1 при гостуването
Коментари Харесай

Реал Мадрид с труден успех на старта в Ла Лига

Реал Мадрид стигна до сложна победа с 2:1 при гостуването си на Алмерия на старта в Ла Лига. " Кралете " трябваше да вършат поврат, откакто в 7-ата минута Ларжи Рамазани изведе домакините напред. Въпреки тоталното си надмоще, " лос меренгес " стигна до изравнителен гол едвам в 61-ата минута, когато се разписа Лукас Васкес. В 75-ата минута влезлият в игра секунди по-рано Дейвид Алаба се разписа от директен свободен удар и донесе сполучлив старт на новия сезон на първенците.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид с сложен триумф на старта в Ла Лига
В края на първата част гол на Лукас Васкес беше анулиран поради засада. Гостите насочиха близо 30 удара към вратата на Фернандо Мартинес, само че стражът показва добър инстикт и отрази много от тях.

Домакините поведоха още в 7-ата минута с първата си добра опция. Иниго Егуерас пусна пас зад отбраната на Ларджи Рамазани, а белгийският нападател надбяга Антонио Рюдигер и останал самичък против Тибо Куртоа не сбърка за 1:0.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид с сложен триумф на старта в Ла Лига
Две минути по-късно Орелиен Чуемани изведе Винисиус отляво. Бразилецът напредна и пусна паралелен пас за Карим Бензема, който стреля над вратата. В 28-ата минута Бензема засече с глава центриране отдясно, само че Фернандо Мартинес се оправи и избави.

В 33-ата минута Рюдигер откри Бензема с пас от дълбочина. Нападателят опита удар, само че не съумя да откри добре топката и не затрудни вратаря. Три минути по-късно Мартинес се отличи със избавяне след удар от дребен ъгъл на Винисиус.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид с сложен триумф на старта в Ла Лига
В 43-ата минута " кралете " стигнаха до гол, който обаче беше анулиран. Винисиус развинти двама бранители отляво и върна към Кроос, който с съвършено центриране откри Лукас Васкес, а десният бек от няколко метра засече във вратата. Оказа се обаче, че опитният футболист е бил в състояние на засада.

Втората част стартира с удар от далечна отдалеченост на Кроос, който вратарят мазета в корнер. В 52-ата минута Винисиус извади за Валверде, който насочи удар от придвижване, само че Мартинес се оправи. В ответната офанзива Куртоа трябваше да отразява удар на Садик.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид с сложен триумф на старта в Ла Лига
В 61-ата минута Реал изравни. Азар направи двойно с Винисиус, а бразилецът нахлу в наказателното поле, само че беше спрян. Бензема опита да играе с топката, само че кълбото му беше избито и се озова в Лукас Васкес, който от 6-7 метра не сбърка.

" Кралете " натиснаха съществено след изравнителното попадение. Модрич и Бензема пробваха удари от далечно разстояние, само че не откриха задачата.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид с сложен триумф на старта в Ла Лига
В 75-ата минута гостите стигнаха до поврат. Реал получи право да извърши директен свободен удар на към 15-20 метра от вратата. Току що влезлият в игра Дейвид Алаба застана зад топката и с съвършено осъществяване в левия ъгъл, а и благодарение на страничния дирек, вкара за 1:2.

В 85-ата минута Куртоа се отличи с положително избавяне. Топката се озова в Куро на границата на наказателното поле. Халфът насочи мощен удар, само че белгийският пазач се оправи. В третата минута на добавеното време Алмерия беше покрай изравнителен гол, откакто Родриго Ели засече с глава центриране от директен свободен удар, само че Куртоа избави.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР