Реал Мадрид се разправи жестоко с Барселона в реванша от

...
Реал Мадрид се разправи жестоко с Барселона в реванша от
Коментари Харесай

ИМПЕРИЯТА ОТВЪРНА НА УДАРА: Реал попиля Барса

Реал Мадрид се разправи грубо с Барселона в реванша от полуфиналите на шампионата за Купата на Краля в Испания. Насред " Камп Ноу " Белия балет сподели защо става дума и размаза огромния си зложелател с 4:0, класирайки се за финала. Барса завоюва с 1:0 гостуването на " Сантяго Бернабеу ", само че това се оказа извънредно незадоволително. В огромния воин довечера се трансформира Карим Бензема, осъществил хеттрик във вратата на каталунците.

Още във 2-ата минута на срещата, Барселона имаше прелестна опция да открие резултата. Гави получи отляво в наказателното поле, където бе оставен безусловно непокрит. Той овладя и центрира остро към собствен съотборник във вратарското поле, само че Камавинга внимаваше и мазета в ъглов удар. Минута по-късно домакините имаха искания за дузпа, откакто състезател на гостите игра с ръка в наказателното поле, само че основният рефер не видя предумисъл в дейностите му. Ситуацията бе преразгледана с ВАР, който удостовери решението на съдията.

В 12-ата минута Родриго получи отдясно и центрира доста добре към Винисиус на далечната греда, който обаче бе изпреварен от Араухо, а по-късно топката рикошира в играча на Реал Мадрид и излезе в навън, макар искания на бразилеца за корнер.

Малко след четвърт час игра пристигна и първият жълт картон в мача. Изненадващо той бе за старши треньора на Барселона Шави Ернандес за бурна реакция против решение на основния арбитър.

Малко по-късно Висиниус и Гави също влязоха в пререкания, откакто играчът на Барселона наруши разпоредбите, а по-късно задържа топката. Винисиус се опита да вземе коженото кълбо от ръцете му, а това докара до напрежение и замяна на остри реплики. В последна сметка и двамата бяха публично предизвестени.

 
 Барселона - Реал Мадрид
В 33-ата минута Бензема опитва да изненада Тер Стеген с удар от дребен ъгъл, който обаче не затрудни изключително вратаря на домакините.

Реал съумя да изненада Барселона в продължението на първата част с първата си голова опция. След прелестна контраофанзива Винисиус откри Бензема отдясно, французинът овладя и незабавно върна към своя съотборник, който стреля от десетина метра. Бранител съумя да парира за миг топката, която обаче пресече голлинията, а по-късно Бензема я добута в мрежата за 1:0. В последна сметка попадението бе записано на името на бразилеца.

Втората част стартира чудесно за гостите от Реал, които в 51-ата минута вкараха втори гол, обръщайки напълно резултата от двата мача в своя изгода. Второто попадение за „ кралете ” бе дело на Карим Бензема. Лука Модрич получи на тъчлинията отдясно, напредна сред трима бранители на Барселона и откри Бензема на границата на наказателното поле фронтално против вратата. Французинът стреля с обмислен удар в долния десен ъгъл на вратата и удвои преднината на своя отбор.

 
 Барселона - Реал Мадрид  
В 56-ата минута Араухо пропусна отличен късмет още веднъж да изравни общия резултат в конфликта. Защитникът на домакините открадна топката на двама бранители в бяло в наказателното поле, само че ударът му по диагонала мина около вратата.

Само две минути по-късно обстановката за Барселона стана доста сложна. Кеси фаулира Винисиус в наказателното поле на Барселона, а реферът не се поколеба да уточни бялата точка, макар че контактът не бе толкоз сериозен. Въпреки митингите от страна на играчите на Барселона, дузпата бе факт. С осъществяването се нагърби Бензема, който не сгреши и вкара втория си гол в мача.

Карим Бензема и Асенсио имаха превъзходни благоприятни условия да усилят преднината на своя отбор, само че французинът стреля над вратата от отлична позиция, а изстрелът на Асенсио бе избит в ъглов удар от Тер Стеген.

Девет минути преди края на постоянното време Бензема въпреки всичко съумя да оформи своя хеттрик. След доста добра контраофанзива, стартирана от Винисиус още от половината на гостите, бразилецът напредна, пробягвайки над 40 метра, с цел да пусне пас сред двамата централни бранители на Барселона, намирайки непокрития Бензема, който без никакви проблеми прати топката около Тер Стеген, с цел да оформи погрома за домакините.  

БАРСЕЛОНА – РЕАЛ 0:4 (1:4 общ резултат)0:1 Винисиус 45+1

0:2 Бензема 51

0:3 Бензема 58-дузпа

0:4 Бензема 80

Барселона : 1 Тер Стеген, 4 Араухо, 23 Кунде, 17 Алонсо, 28 Балде, 20 Серджи Роберто, 5 Бускетс, 19 Кесие, 22 Рафиня, 30 Гави, 9 Левансовски

Старши треньор: Шави Ернандес

Реал : 1 Куртоа, 2 Карвахал, 3 Милитао, 4 Алаба, 8 Кроос, 9 Бензема, 10 Модрич, Камавинга, 15 Валверде, 20 Винисиус, 21 Родриго

Старши треньор: Карло Анчелоти
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР