Реал Мадрид се измъчи час срещу третодивизионния Фуенлабрада. Тимът от

...
Реал Мадрид се измъчи час срещу третодивизионния Фуенлабрада. Тимът от
Коментари Харесай

Реал се изложи грандиозно

Реал Мадрид се изтеза час против третодивизионния Фуенлабрада. Тимът от мадридското предградие стигна до равенството 2:2 в реванша от 1/16-финалите на Купата на Краля, а може би заслужаваше и повече.

Гостите изненадващо водеха на почивката след прелестен гол на Луис Мия. През второто полувреме даже удариха греда, само че с два гола на Борха Майорал хората на Зинедин Зидан съумяха да извърнат развоя. В края Алваро Портия донесе заслуженото тъждество на гостите. Първата среща приключи 2:0 и по този начин Реал се класира без проблеми за осминафиналите на Купата на Краля.

Изненадващо Фуенлабрада имаше много положения на “Бернабеу”, като опрощение за Реал е, че Зидан пусна доста играчи от втория отбор и запаси от първия. Само в първите минути гостите можеха да вкарат два гола - първо Уго Фрайле стреля около гредата, а малко по-късно и Матеуш Аиаш видя по какъв начин Кейлор Навас отрази рисковия му удар.

Все отново гол падна и то много забавен. В 25-та минута Луис Мия стреля мощно от 25 метра, топката се отклони в напречната греда, след което от тялото на Навас влезе в неговата врата - 1:0 за гостите. До края на полувремето Реал натисна, само че не съумя да стигне до изравнителен гол.

През второто полувреме “белите” още веднъж диктуваха нещата на терена, само че пък гостите имаха още шансове. Навас избави още един рисков удар на Акаиш, а в 62-та минута костариканецът изгледа по какъв начин топката удари напречната греда след удар с глава на Даниел Диас.

Мъките на Реал свършиха с влизането на терена на Гарет Бейл, който не бе играл от септември поради травма. Уелсецът съумя да прати гениална асистенция към Борха Майорал с второто си допиране до топката. Майорал засече кълбото с глава и благодарение на гредата съумя да вкара за 1:1.

След още 7 минути Бейл се измъкна технично от отбраната на Фуенлабрада, само че стражът на гостите съкрати ъгъла и съумя да отрази удара му. Топката обаче попадна в краката на Майорал, който с лекост вкара второто си попадение в срещата.

Двубоят отиваше към победа на Реал, когато в 90-та минута резервата Алваро Портия вкара изравнителен гол за гостите. При бърза контраофанзива първият удар на Портия бе отразен от Навас, само че при втория нямаше амнистия - 2:2.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР