Реал Мадрид приема Ливърпул в реванш от осминафиналите на Шампионската

...
Реал Мадрид приема Ливърпул в реванш от осминафиналите на Шампионската
Коментари Харесай

Ливърпул мечтае за чудо срещу кошмара си Реал Мадрид

Реал Мадрид приема Ливърпул в реванш от осминафиналите на Шампионската лига. Отборът на Карло Анчелоти има стабилен задатък, откакто изигра приказен мач на “Анфийлд ”, където завоюва с 5:2, макар че срещата стартира с два ранни гола за мърсисайдци. “Белите ” от известно време са призрачен сън за британския гранд. Те са спечелили шест от последните седем мача сред двата тима, а два от тях бяха на финала на най-престижния клубен шампионат.

Реал изпита известни проблеми след успеха на “Анфийлд ”, като записа две равенства в Ла Лига и загуби с 0:1 от Барселона в Купата на Испания. Тимът се върна към успехите преди няколко дни, когато завоюва с 3:1 против Еспаньол. Преди срещата са каталунците се заприказва за проблеми в нахлуване, само че мотивацията на отбора в шампионата не е изключително огромна, защото тимът изостава с девет точки от Барса и възможностите им за първото място не са огромни.

Кралският клуб е продължавал напред в 26 от 27 случая, в които е спечелил първия мач като посетител. Единственото изключение е отпадането от Аякс през 2019 година “Белите ” не са допускали повече от един гол в домашен мач от април предходната година, когато изгубиха с 2:3 от Челси, само че все пак отстраниха лондончани.
 Слабо начало не попречи на Реал Мадрид да унищожи Ливърпул на Слабо начало не попречи на Реал Мадрид да унищожи Ливърпул на " Анфийлд "
След загубата от Реал Ливърпул направи нулево тъждество с Кристъл Палас, а по-късно победи Уулвърхамптън и разруши Манчестър Юнайтед със 7:0. Големият триумф над “червените дяволи ” обаче бе последван от загуба от Борнемут, който бе на последно място във Висшата лига преди тази среща. Този неуспех отдалечи мърсисайдци от топ 4 и доста усложни възможностите им за класиране в Шампионската лига през идващия сезон.

Карим Бензема пропусна срещата с Еспаньол, само че възобнови тренировки с тима и се чака да бъде на линия за дуела. Дейвид Алаба, който се контузи в първия мач, също към този момент тренира, само че ще пропусне срещата. Добрата вест за Анчелоти е възобновяване на Ферлан Менди, който може да бъде предпочетен за лявата част на отбраната, в случай че е в оптимална кондиция. 

Ливърпул е без контузените Луис Диас и Тиаго Алкантара. Ситуацията със състава се усложни, откакто вчерашната подготовка пропуснаха капитанът Джордан Хендерсън и Стефан Байчетич. И двамата ще пропуснат дуела в Мадрид.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР