Реал (Мадрид) постигна трудна домакинска победа с 1:0 над Майорка

...
Реал (Мадрид) постигна трудна домакинска победа с 1:0 над Майорка
Коментари Харесай

Измъчена победа остави Реал на върха в Ла Лига

Реал (Мадрид) реализира сложна домакинска победа с 1:0 над Майорка в среща от 19-ия кръг на Ла Лига. Това бе и първия мач на отбора след подновяването на контракта на треньора Карло Анчелоти. Единственото попадение в срещата бе дело наАнтонио Рюдигер, който се разписа в 78-ата минута след центриране на Лука Модрич от корнер.

Този резултат подсигурява лидерската позиция на столичани преди втората половина от шампионата. Освен това " белите " не престават борбата с Жирона какъв да е еднолично на върха, а и дръпнаха с 10 точки на Барселона преди срещата на каталунците в четвъртък вечер.

За втори следващ път Реал стига до успеха след късно попадение на бранител, пристигнало след корнер, като същото се случи и против Алавес (1:0) преди празниците, когато прецизен беше Лукас Васкес. На " Сантиаго Бернабеу "  столичани имаха много компликации и извадиха шанс, тъй като при 0:0 гостите от Майорка удариха две греди. По-късно в дуела страничният дирек спря и Браим Диас от попадение за Реал.

Голямата вест за Реал беше завръщането на Винисиус Жуниор, който дори беше титуляр и изкара час игра. Орелиан Чуамени влезе в ролята на централен защитник, откакто Начо Фернандес беше осъден. На вратата беше Андрий Лунин, тъй като Кепа Арисабалага се оплакваше от простуда и по тази причина остана измежду запасите. 

Още в 20-ата минута пред бразилския футболист се откри доста добра опция в наказателното поле на Майорка, само че ударът му не откри задачата.

Десет минути по-късно още веднъж Винисиус имаше добра опция, само че стреля разочароващо в навън.

Пред Федерико Валверде се откри прекрасен късмет в 39-ата минута, само че завършващият му удар не бе прецизен.

Две минути по-късно Дани Родригес центрира в наказателното поле на Реал (Мадрид), където Антонио Санчес стреля с глава, само че топката срещна напречната греда на вратата на Андрий Лунин.

В добавеното време на първата част Лунин не беше безапелационен, а от това можеше да се възползва Ларин, който обаче не съумя да откри очертанията на вратата на Реал Мадрид, стреляйки настрана от левия непряк дирек.

Тони Кроос стреля от фал в 53-ата минута, само че настрана от вратата на Райкович.

Саму Коста насочи доста прекрасен диагонален удар в 54-ата минута, топката мина сред краката на Чуамаени и се спря в левия непряк дирек на вратата на Лунин.

Даниел Карвахал взаимодейства с Винисиус в 59-ата минута, след което бразилецът стреля, само че неопределено в навън.

Десет минути по-късно Федерико Валверде подаде към Родриго, който бе на добра позиция и стреля, само че Райкович избави. След това при добавката Браим Диас стреля с глава, само че топката се спря в левия непряк дирек и по този начин и не мина голлинията на вратата на Майорка.

Реал (Мадрид) стигна до успеха в 78-ата минута. Лука Модрич центрира от корнер в наказателното поле на Майорка, където Антонио Рюдигер бе изтърван от отбраната на гостите и с глава вкара топката във вратата на Райкович.

" Белият балет "  е водач в класирането с 48 точки, с три повече от втория Жирона, който обаче е с мач по-малко. Майорка пък е четиринадесети с 18 точки.
 Реал (Мадрид) събира Холанд и Мбапе
Реал (Мадрид) събира Холанд и Мбапе

Флорентино Перес подвига залозите
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР