Реал (Мадрид) постигна първа победа в груповата фаза в Шампионската

...
Реал (Мадрид) постигна първа победа в груповата фаза в Шампионската
Коментари Харесай

Реал победи Галатасарай с 1:0 като гост в Шампионската лига

Реал (Мадрид) реализира първа победа в груповата фаза в Шампионската лига през този сезон. " Белите " стигнаха до сложен триумф с 1:0 при гостуването си на Галатасарай. Единственият гол на " Тюрк Телеком Арена " вкара Тони Кроос в 18-ата минута.

Така мадридският исполин събра 4 точки в група " А " и излезе на второ място във краткотрайното класиране. Лидер е ПСЖ с цялостен актив от 9 пункта. Галатасарай е финален с едвам точка.

Срещата стартира с напън на " кралския клуб ". Азар, Каземиро и Кроос пробваха удари в първите минути, който не донесоха заплаха пред вратата на Галатасарай. Турският гранд отговори с отлична опция за гол. В 10-ата минута Белханда пусна отличен извеждащ пас зад отбраната за Андоне. Румънският нападател нанесе удар, който Куртоа съумя да отрази.

Минута по-късно Андоне бе изтърван при центриране от директен свободен удар на Сери. Флорин нанесе удар от към 10 метра, само че Куртоа плонжира и мазета в корнер.

В 15-ата минута Бензема се измъкна в наказателното поле, само че не затрудни Муслера. Три минути по-късно Реал поведе. Азар получи в наказателното поле, реши да подаде към Бензема, само че го направи неопределено. Топката обаче стигна до Тони Кроос, който я насочи неспасяемо във вратата за 0:1.

Гостите продължиха да са по-активният тим. Родриго и Азар се озоваха на положителни позиции за удвояване на резултата, само че не съумяха да го сторят.

В 38-ата минута Куртоа направи ново майсторско избавяне. Райън Бабел проби отдясно и откри Белханда в наказателното поле. Мароканският халф стреля в центъра на вратата, само че стражът на гостите реагира ослепително и още веднъж избави.

Две минути по-късно Бензема получи топката пред наказателното поле. Нападателят реши да стреля мощно, само че прати топката над вратата.

На полувремето Фатих Терим реши да усили атакуващата мощност на своя тим и пусна в игра Софиан Фегули на мястото на Райън Донк.

Втората част стартира със избавяне на Муслера. Уругвайският вратар се намеси ослепително след удар на Бензема от близка отдалеченост.

Малко по-късно Стивън Нзонзи стреля от дребен ъгъл, само че не откри очертанията на вратата.

След час игра нова отлична композиция сред Азар и Бензема приключи със мощен удар на белгиеца, само че и добра интервенция на вратаря на Галатасарай.

В 65-ата минута Азар пропусна отличен късмет да удвои преднината на Реал. Халфът бе изведен в наказателното поле от Бензема, преодоля Муслера, само че стреля мощно в горната греда.

В 72-ата минута Родриго се озова на добра позиция, само че стреля разочароващо. В 84-ата минута " чим бом " можеше да стигне до изравнителен гол. Йомер Байрам центрира в наказателното поле, където Нзонзи изпревари Рамос и стреля рисково с глава, само че над вратата.

Три минути по-късно Люиндама нанесе удар с глава след центриране от корнер на Емре Мор, само че след рикошет топката мина около вратата.

До края на срещата не се случи нищо запаметяващо се. Така " белите " записаха първа победа в Шампионскатал ига през този сезон.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР