Реал Мадрид победи тима от НБА Далас Маверикс със 127:123

...
Реал Мадрид победи тима от НБА Далас Маверикс със 127:123
Коментари Харесай

Реал Мадрид надви Далас Маверикс в контрола

Реал Мадрид победи отбора от НБА Далас Маверикс със 127:123 в контролна среща, която се игра в испанската столица.

Звездата на американския отбор Лука Дончич игра единствено 5 минути поради травма на прасеца и приключи с 9 точки и 1 асистенция против някогашния си отбор.

" Чаках този мач цяло лято. С изключение на това, че не съумях да играя повече, всичко беше доста особено. Целият ден беше доста специфичен ", разяснява баскетболистът.

Дончич се причисли към Реал Мадрид, когато бе 13-годишен, а по-късно през 2018-а завоюва купата в Евролигата и в испанското състезание, ставайки най-младият играч, определен за Най-полезен състезател в двата шампионата като 19-годишен преди да се насочи към Националната баскетболна асоциация (НБА).

През 2018 година Лука Дончич бе определен под номер 3 в драфта на НБА от Далас Маверикс, а още идната година стана Новобранец номер 1 и попадна в Идеалната петица в лигата в последните четири сезона. Дончич има и европейска купа с националния тим на Словения от шампионата на Стария континент през 2017-а. 

Кайри Ървинс също пропусна дуела за Маверикс.

Най-добър за отбора на Джейсън Кид беше Тим Хардуей Джуниър с 21 точки. По 13 прибавиха Данте Екзъм, Джош Грийн и Дуайт Пауъл.

За Реал най-полезен беше Факундо Кампацо с 20 точки, 6 битки и 8 асистенции. Серхио Люл добави 19, а Венсан Поарие оформи " дабъл-дабъл " - 19 точки и 10 битки. Гершон Ябуселе завърши с 18 точки и 9 битки.

Последната контрола на Далас преди началото на сезона ще бъде на 20 октомври против Детройт като всички в отбора се надяват до тогава Лука Дончич да бъде възобновен. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР