Реал Мадрид победи Шахтьор Донецк с 2:1 в мач от

...
Реал Мадрид победи Шахтьор Донецк с 2:1 в мач от
Коментари Харесай

Реал Мадрид спечели рутинно срещу Шахтьор Донецк

Реал Мадрид победи Шахтьор Донецк с 2:1 в мач от Група F на Шампионска лига. Родриго откри резултата в 13-та минута. Винисуис Жуниор удвои преднината на домакините в 28-та минута. Зубков понижи в 39-та минута.

Още във втората минута Реал Мадрид сътвори красива офанзива, а Федерико Валверде беше в основата й. Той прати прехвърлящо подаване на втора греда към Карим Бензема, който не съумя да нанесе прецизен удар обаче. Давид Алаба също опита шанса си с отдалечен удар, само че и той мина над вратата в 8-та минута, а единствено минута по-късно и Родриго и Валверде пробваха да затруднят стража на гостите, само че без триумф.

Родриго съумя да пробие през центъра благодарение на Чуамени, по-късно Родриго нанесе удар, който изненадващо попадна във вратата на Трубин, който даже съумя да стигне до топката, само че не и да я извади.

Реал Мадрид не спря да търси и втори гол, а в 25-та минута пристигна може би най-хубавият късмет за " белите " след попадението, Карим Бензема получи топката на границата на наказателното и макар че беше с тил към вратата, французинът съумя да се обърне и да стреля, а положителната интервенция на Трубин резервира минималното закъснение на Шахтьор.

Страхотна композиция сред Бензема, Родриго и Винисуис Жуниор изведе последния самичък против вратаря. Винисуис изпрати топката около стража на Шахтьор и удвои преднината на Реал Мадрид в 28-та минута. В 31-та минута пък Родриго още веднъж остана на прелестна позиция след безредие в наказателното поле и стреля, топката мина около вратаря, само че от голлинията бранител на гостите я извади. Карим Бензема изведе Винисуис Жуниор самичък против вратаря още веднъж в 34-та минута, само че удара му бе избавен от Трубин.

Федерико Валверде подхвана страхотна контраофанзива в 38-та минута, откакто Бензема изпрати извеждащ пас към него по десния фланг, а по-късно той откри Родриго, а пък той прати пас за Винисиус, който стреля по земя като искаше да вкара в далечния ъгъл на вратата, само че топката мина около гредата. Само секунди по-късно Шахтьор нападна добре по левия фланг, а Зубков засече положително центриране в наказателно поле. Акробатичното осъществяване на нападателя бе сполучливо и преднината на Реал Мадрид понижена - 1:2.

Карим Бензема още веднъж се опита да даде два гола преднина на Реал Мадрид, откакто се озова на добра позиция в наказателното поле. Французинът стреля, само че колкото и компактен да бе изстрела му, той попадна в средата на вратата и Трубин не се затрудни да се намеси.

Второто полувреме стартира по този начин както завърши първото - с офанзиви на Реал Мадрид. " Лос бланкос " рано се опита да заплаши вратата на Шахтьор с центрирания, само че без триумф. В 48-та минута Менди центрира към Винисуис Жуниор, само че той не съумя да откри топката добре с глава и я прати около вратата.

В 52-та минута Федерико Валверде нанесе доста мощен и компактен удар, който отиваше малко под гредата, само че още веднъж прелестна интервенция на Трубин остави гостите в мача. А по-късно Михайло Мудрик получи невевроятен пас по крилото, Мудрик се оправи с Дани Карвахал и стигна до наказателното, само че вместо да стреля непосредствено той се опита да финтира още един път и там бе блокиран от вратаря и бранител на " белите ".

Отново Миихайло Мудрик беше в центъра на друга добра опция за гостите в 57-та минута, когато точно той прати положително центриране към Мариан Швед, който обаче прати топката над вратата на Реал Мадрид.

Винисиус Жуниор имаше страховит късмет да означи още веднъж в 65-та минута, когато се оказа в наказателното поле с топка в крайници. Бразилецът стреля, само че удара прелетя малко над напречната греда. В 78-та минута Михайло Мудрик прати добър пас към левия фланг на присъединилия се Михайличенко, който прати центриране на първа греда, отбита топка там попадна в краката на Степаненко, който опита да стреля, само че не съумя да уцели добре топката и тя бе изчистена.

Карим Бензема сподели класата си в 88-та минута, когато с доста технично осъществяване той изпрати топката на сантиметри от гредата на вратата. Турбин нямаше късмет да се намеси. Пресата на Реал Мадрид продължаваше даже в последните минути на мача, като " белите " желаеха да затворят този мач. Отново Бензема бе изведен с прелестен пас на Федерико Валверде, французинът сподели извънреден надзор над топката, откакто я спря на гърди и стреля, само че още веднъж Трубин се намеси ужасно и лиши " кралския клуб " от нов гол.

Късметът избави Шахтьор в самия завършек на дуела, откакто Асенсио уцели гредата на вратата след рикошет от защитник на Шахтьор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР