Реал (Мадрид) победи Манчестър Юнайтед с 2:1 на стадион Филип

...
Реал (Мадрид) победи Манчестър Юнайтед с 2:1 на стадион Филип
Коментари Харесай

Реал надви Манчестър Юнайтед и взе четвърта Суперкупа на Европа

Реал (Мадрид) победи Манчестър Юнайтед с 2:1 на стадион " Филип II Македонски " в македонската столица Скопие и за четвърти път в историята завоюва Суперкупата на Европа. Каземиро (24) и Иско (52) вкараха головете за триумфа на " кралския " клуб, който повтори достижението на Милан от 1989 и 1990 година и стана вторият отбор с две следващи Суперкупи на Европа. Досега " белият балет " има четири оценки във витрината си, само че изостава по този индикатор от Барселона, който е с 5, колкото има и Милан. Голямата звезда на европейския клубен първенец Кристиано Роналдо остана запаса, а мястото му зае Иско. Португалецът въпреки всичко се появи в игра в 83-ата минута на мястото на Бензема.

Ромелу Лукаку (62) се разписа за " алените дяволи ", които по този начин и не съумяха да стигнат до равнене на резултата. Така Манчестър Юнайтед не съумя да вдигне този трофей за повторно. Този мач бе специфичен за мениджъра Жозе Моуриньо, който с изключение на, че се изправи против някогашния си клуб, стана и първият треньор, който взе участие на край за този трофей с трети друг тим и още веднъж не съумя да го завоюва. Преди този край португалецът имаше две изгубени борби за трофея - отпред на Порто през 2003 година и с Челси през 2013 година.

Футболистите на Зинедин Зидан владееха повече топката в началните минути и можеха да поведат рано в резултата. В 15-ата минута след центриране отляво Каземиро засече топката с глава и я прати в напречната греда. Последва мълниеносна контраофанзива на Манчестър Юнайтед и удар на Пол Погба, само че кълбото срещна тялото на бранител. Две минути по-късно Каземиро получи подарък пред наказателното поле на " алените дяволи " и шутира мощно, само че над вратата.

Последва пропуск и на Иско с отдалечен шут, с цел да се стигне до 24-ата минута, когато Даниел Карвахал изведе прелестно Каземиро зад бранителите на Юнайтед и бразилецът преодоля Де Хеа за 1:0. При попадението останаха подозрения за засада.

В 35-ата минута Андер Ерера лиши топката и потегли към наказателното поле, само че Лукаку не се ориентира и взе топката пред погледа на испанеца, а съдията подвигна флага си за засада. В 43-ата Лука Модрич нахлу в наказателното поле на британския отбор, а топката след това стигна до Бензема, който шутира ниско и Де Хеа мазета в корнер.

Веднага след почивката в 47-ата минута Тони Кроос насочи мощен шут от дъгата пред наказателното поле, а Де Хеа още веднъж трябваше да се намесва уверено. Секунди по-късно и Марсело можеше да се разпише, само че топката рикошира в защитник и още веднъж излезе в корнер.

" Кралският " клуб продължи да управлява събитията на терена и в 52-ата минута удвои задатъка си. Бензема задържа добре топката и подаде към Иско, който направи двойно подаване с Бейл и се разписа за 2:0. " Червените дяволи " незабавно имаха късмет да върнат един от головете. В ответната офанзива Кейлор Навас първо избави удар с глава на Пол Погба, а при добавката Ромелу Лукаку от непосредствена непосредственост шутира мощно и прати топката над вратата.

В 61-ата минута Гарет Бейл бе изведен самичък в наказателното поле на Юнайтед и с мощен шут прати топката в напречната греда. Секунди по-късно Бензема остана на земята и не можа да стреля комфортна позиция. Минута по-късно Неманя Матич насочи мощен удар от далечна отдалеченост, Кейлор Навас още веднъж избави, само че този път Ромелу Лукаку не сгреши при дабавката и понижи на 2:1. 

В игра за британския отбор се появи Маруан Фелайни и белгиецът усили % на извоювани единоборства от " алените дяволи ". В 80-ата минута той трябваше да получи здравна помощ, а малко по-късно Маркъс Рашфорд имаше отлично опция за равнене на резултата, само че Кейлор Навас със сетни старания мазета в корнер. Три минути по-късно в игра за " белия балет " се появи огромната звезда Кристиано Роналдо.

След дългото спиране поради оказването на здравна помощ на Фелайни срещата получи 7 минути добавено време и още в първата от него двата отбора имаха опция за гол. Първо удар на Фелайни бе отразен от Кейлор Навас, а по-късно и Марко Асенсио пропусна на острещната врата, където се прояви Де Хеа. Малко по-късно пък Серхио Рамос насочи неакуратен удар и също изпусна късмет да постави точка на разногласието. В последните секунди Роналдо опитва шанса си от директен свободен удар, само че прати топката над вратата.

Реал (Мадрид) – Манчестър Юнайтед 2:1
1:0 Каземиро (24), 2:0 Иско (52), 2:1 Ромелу Лукаку (62)

Стадион: „ Филип II Македонски “
Съдия: Джанлука Роки (Италия)

Състави:
Реал Мадирд: Кейлор Навас, Дани Карвахал , Серхио Рамос , Рафаел Варан, Марсело, Лука Модрич, Каземиро, Тони Кроос, Иско (74 - Лукас Васкес), Гарет Бейл (74 - Марко Асенсио), Карим Бензема (83 - Кристиано Роналдо)
Резерви: Касия, Начо, Ернандес, Ковачич, Асенсио, Лукас Васкес, Роналдо
Контузени: няма; Наказани: няма
Треньор: Зинедин Зидан

Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа, Антонио Валенсия, Виктор Линдельоф, Крис Смолинг, Матео Дармиан, Неманя Матич, Андер Ерера (56 - Маруан Фелайни), Пол Погба, Хенрих Мхитарян, Джеси Лингард (46 - Маркъс Рашфорд ), Ромелу Лукаку
Резерви: Ромеро, Карик, Фелайни, Мата, Дани Блинд, Рашфорд, Марсиал
Контузени: Рохо, Шоу, Йънг; Наказани: Бай, Джоунс
Треньор: Жозе Моуриньо
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР