Реал Мадрид отправи първата си формална оферта към Антонио Конте

...
Реал Мадрид отправи първата си формална оферта към Антонио Конте
Коментари Харесай

Защо Мадрид се спира на Конте

Реал Мадрид насочи първата си официална оферта към Антонио Конте този петък, с цел да замести на треньорския пост Юлен Лопетеги, а плачевният Класико с крушението 5:1 на „ Камп Ноу” отключи на процедура парализираните до неделя в очакване на събитията договаряния. Според източници от управлението на клуба, президентът на „ белите” Флорентино Перес до последно се е надявал да притегли назад Жозе Моуриньо. Затова и в продължение на няколко дни клубните стратези са търсели метод да завоюват време, в това число даже и да задържат още на работа Лопетеги, стига единствено резултатът в Барселона да не е прекомерно абсурден. Тази малка врата обаче внезапно и шумно се затвори в неделния следобяд, до момента в който головете валяха във вратата на Тибо Куртоа, а Манчестър Юнайтед надвиваше Евертън (2:1).

Сега управниците на клуба от Чамартин се надяват да затворят договарянията с Конте до края на понеделнишкия ден и да го показват публично във вторник. Междувременно обаче не изключват опцията треньорът на филиала Кастийя – Сантиаго Солари, да води първия тим в идния в сряда мач за Купата на краля в Мелийя.

Моуриньо и Конте бяха на първите две места в листата на Флорентино Перес за нов ментор на „ лос меренгес”. Ако през лятото юздите след отхвърли на останалите други възможности пое генералният шеф Хосе Анхел Санчес и звънна на Лопетеги, в този момент с работата се нагърби персонално самият президент. В ложите приказват, че пътят е бил сложен, изпълнен с неустановеност пред серия от алтернативи, които в никакъв случай не водят до идеалното решение.



Перес обаче в този момент построил у себе си една увереност: този път за треньор желае прецизен и корав в дисциплинарните си критерии специалист; човек с властническо добро име, кадърен да води един състав, който стана жертва на пренасищане след спечелването на четири от последните пет Шампионски лиги и изгуби психическата сила, нужна за поддържане на конкурентоспособност на най-високото равнище във футбола. Президентът и цялата администрация са сигурни, че основните виновници на най-лошата поредност от резултати на Мадрид от 2007 година насам са футболистите и единствено мощна фигура на пейката ще преобърне представянето им.

През юни т.г. редът по приоритет на отказалите офертата на европейския първенец треньори бе следният: Йоахим Льов, Маурисио Почетино, Юрген Клоп и Масимилиано Алегри. Петият в този лист бе Конте, който Перес тогава отписа, с цел да избегне спорове. Оказва се, че по време на лагерите на испанския народен тим извиканите от Челси футболисти са уведомили Серхио Рамос, че италианецът е, с една дума, непоносим. Останал единствен Лопетеги. Без повече други възможности, Перес вдигнал ръце, а Хосе Анхел Санчес му звъннал и поел задачата.



Сега президентският любимец бе Жозе Моуриньо. Само че португалецът провокирал освен това от нормално отменяне измежду ветераните в състава, които са имали опцията да упражняват под негово управление сред 2010 и 2013 година. Освен това имаше и настоящ контракт с Юнайтед, а замотаните му договаряния за овакантяване на британския клуб няма изгледи да се ускорят. Нещата се усложниха напълно след успеха на „ алените дяволи” над Евертън по времето на крушението с 5:1 на „ Камп Ноу”, изискало незабавни ограничения.

Предвиждаща опцията да се получи голеада в Барселона, управата на „ белите” предусети и реакциите на фенмасата на „ Сантиаго Бернабеу”. Повече от елементарна спортна рецесия, сходен жанр събития отключват земетръси, чиито талази разклащат всички етажи на публиката чак до самото клубно управление. Изборът на Конте се форсира поради невъзможността да се чака повече.

Конте събира у себе си характерности, които се нравят на Флорентино Перес. Президентът споделя, че е мислил да го притегли още когато е водил Ювентус. Това е най-близкото нещо до облика на коравия сержант, предлагано на първата линия от треньори на пазара. Също по този начин е систематичен, трудолюбив, отворен за новото и научния метод – от вида темперамент, отдалечен на обичайния треньор. Минусът му съгласно президента е в избора му на жанр на игра – опасява се, че мадридистите няма да стоплят сърцата си с толкоз прибрана игра в отбрана и дълги топки напред.



Конте е един от последните флагмани на катеначото. Макар и с авангардистски пипвания, методът му е един от най-консервативните в днешния футбол. В Ювентус, Челси и националния тим на Италия работи на основата на системата 1-3-4-2-1, преминаваща в отбрана в 1-5-4-1, като в офанзива се разчиташе на опростени и директни маневри с демонстрация на самостоятелната класа на играчи като Диего Коща и Еден Азар. Футболисти точно като Азар, или като Иско в Мадрид, обаче блясват единствено когато имат в краката си топката и се усещат неуютно в сходен жанр модели на игра.

Конте и Моуриньо си наподобяват по темперамент и по футболна идеология. Португалецът, в очите на президента, се радва на преимуществото да е обичан от последователите – основен подробност в тези конвулсивни времена. Една част от публиката и до през днешния ден изпитва носталгия към него и това изглеждаше златна мина откъм избягването на ранни опасности от развяване на белите кърпички по трибуните.



Минусът при Моуриньо съгласно Флорентино Перес е неприятният му възможен банкет измежду играчите в състава. Президентът изпрати емисари да сондират настройките в съблекалнята и реакциите измежду капитаните по отношение на португалеца бяха извънредно негативни. Рамос и Марсело не очаквали да пристигна нищо хубаво от Моуриньо. Смятат го за прекомерно злопаметен, с цел да не влезе в спор с футболисти, които много пъти е подлагал на критика и упреквал в изменничество и предизвикателство на напускането му през 2013 година.

Мнението на Рамос за Конте също не е най-хубавото допустимо след чуването на съотборниците си от Челси в националния тим. Алваро Мората, Маркос Алонсо, Педро, Сеск Фабрегас и Сесар Аспиликуета го разказват като непредвидимия ротен пълководец в казармата.
Диего Торес, „ Ел Паис” Примера дивисион 10 кръг, неделя 28 октомври  Барселона 5:1краен резулат  Реал Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР