Реал Мадрид отнесе с 5:2 Ливърпул в първия им мач

...
Реал Мадрид отнесе с 5:2 Ливърпул в първия им мач
Коментари Харесай

Реал Мадрид отнесе Ливърпул с 5:2 на Анфийлд

Реал Мадрид отнесе с 5:2 Ливърпул в първия им мач от 1/8-финалите на Шампионската лига, изигран на " Анфийлд ".

Двата тима сътвориха същински театър с цялостен поврат от 2:0 за мърсисайдци.

Ливърпул започва доста надъхано и и опита преса, която докара до неточност в рискова зона. Топката стигна до Коди Гакпо в наказателното поле, само че нидерландският национал се подхлъзна и не съумя да откри Мохамед Салах или да стреля.

Домакините продължиха със мощния старт и откриха резултата още с първата си голова опция в четвъртата минута. Атаката на „ алените “ стартира от Трент Александър-Арнолд и мина през Стефан Байчетич. След това Мохамед Салах получи топката на десния фланг и даде отлично центриране в наказателното поле, където Дарвин Нунес се измъкна от засадата и по приказен метод с пета матира Тибо Куртоа – 1:0.

Само две минути по-късно мърсисайдци осъществиха второто попадение. Топката беше върната обратно за Куртоа, която не си овладя добре, като се удари в коляното му, а от това се възползва Салах, който го пресираше и от близко прати кълбото във вратата му за 2:0. С това попадение египтянинът изпревари Стивън Джерард и стана най-резултатният футболист на Ливърпул в евротурнирите с 42 гола.

Реал Мадрид обаче сподели за какво е първенец на Европа и съумя бързо да се върне в мача в 21-ата минута. Винисиус Жуниор направи двойно с Карим Бензема отляво, след което влезе в наказателното поле около Джо Гомес и с приказен изстрел към далечни ъгъл не остави шансове на Алисон – 2:1.

Реал съумя да изравни резултата в 36-ата минута, когато Алисон „ върна услугата “ с неточност в жанр на тази на Куртоа. Гомес върна топката за своя вратар, който бе пресиран от Вини Жуниор и изрита топката право в крайници на своя съотечественик и тя влетя злополучно във вратата му за 2:2.

Само две минути след подновяването на играта Реал стигна и до цялостния поврат. Винисиус завоюва фал съвсем до аутлинията отляво на наказателното поле. Лука Модич центрира от свободния удар във вратарското поле, където отбраната на Ливърпул „ заспа “, Милитао беше оставен напълно самичък и с глава заби топката във вратата на Алисон – 2:3. 

Домакините потеглиха в търсене на изравняването, само че вместо това получиха нов гол в 55-ата минута. Тогава, след добре проведена офанзива, Родриго и Карим Бензема направиха двойно пред наказателното поле, след което французинът стреля към вратата, получи се рикошет в Гомес и топката излъга Алисон, с цел да попадне още веднъж във вратата му за 2:4.

Ливърпул капитулира дефинитивно в 67-ата минута, когато позволи пети гол. Фабиньо сбърка в половината на Реал, а Модрич подхвана скоростна контраофанзива, след което комбинира с Вини Жуниор, който пък подаде за Бензема в наказателното поле. Нападателят преодоля Алисон и по-късно стреля и означи, макар че имаше трима играчи в алено пред вратата за крайното 2:5.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР