Реал Мадрид надви Ливърпул с минималното 1:0 във финала на

...
Реал Мадрид надви Ливърпул с минималното 1:0 във финала на
Коментари Харесай

Реал излъга Ливърпул и грабна за 14-и път Ушатата

Реал Мадрид надделя Ливърпул с минималното 1:0 във финала на Шампионската лига и ликува за рекорден 14-и път с трофея от най-престижния европейски клубен шампионат. На „ Стад дьо Франс във френската столица Париж Кралският клуб надхитри мърсисайдци с единствения си прецизен удар в срещата и по този начин ликува още веднъж с купата след 2018-а, когато отново победи над „ алените “, само че с резултат 3:1 .
Винисиус Жуниор отбелязва победния гол за Реал Мадрид на финала в Париж.
Двубоят сред испанците и англичаните започва с повече от половин час забавяне поради безпорядък с влизането на последователи на Ливърпул на стадиона. Върволица от опашки пред пропусквателните пунктове постановиха забавянето на първия съдийски сигнал, който в последна сметка пристигна към 22:36 часа българско време. Началните минути бяха за възпитаниците на Юрген Клоп, които първи стигнаха до заплаха пред вратата на Тибо Куртоа. Белгийският пазач обаче се оправи след удар на Мохамед Салах, а по-късно и с по-лек изстрел на Тиаго. Най-доброто състояние за мърсисайдци се откри пред Садио Мане, който провокира страхотна демонстрация на Куртоа. Шутът с десния крайник на сенегалеца бе отбит от вратаря на „ белия балет “ в гредата, а по-късно умерено овладя коженото кълбо.

Ливърпул продължи да натиска и да основава напрежение в противниковото наказателно поле, само че без резултат. Играчите на Карло Анчелоти бяха на път да се възползват от пропуските на противника в самия завършек на първото полувреме, когато Карим Бензема откри вратата зад Алисон, само че голът бе анулиран след дълготрайно разглеждане от Системата за видеоповторение (ВАР) поради засада на френския стрелец на Реал.
Куртоа се трансформира в воин за Кралския клуб със страхотните си намеси.
След почивката „ Кралете на Европа “ стигнаха до попадение с първия си прецизен удар. Защитата на „ алените “ проспа едно нахлуване на съперника и Федерико Валверде откри в наказателното поле непокрития Винисиус Жуниор, който на празна врата не сбърка за 1:0 . Ливърпул предстоящо натисна в търсене на изравнителен гол, само че бе спрян от вездесъщия Куртоа, който отчая на няколко пъти Салах с чудесни намеси. Мърсисайдци търсеха гола по всевъзможни способи, само че в последна сметка не съумяха да вкарат мача в продължения и по този начин Реал ликува за 14-и път с трофея от Шампионската лига.

За повторно „ белите “ побеждават точно Ливърпул на финала в конкуренцията след 2018-а, когато завоюваха с 3:1. Те се реваншираха и за провалянето си от „ алените “ в Париж през 1981, когато испанският исполин загуби с 0:1, само че на „ Парк де Пренс “. За старши треньора на Реал Анчелоти това бе рекорден четвърти трофей от шампионата, като той застава еднолично преди всичко пред легендата на Ливърпул Боб Пейсли и някогашния ментор на Кралския клуб Зинедин Зидан – италианският експерт победи с Милан през 2003 и 2007, и за повторно с Реал след 2014-а.
Салах нямаше ден в разногласието за трофея на "Стад дьо Франс ".
Ливърпул остава с шест триумфа в ШЛ и не съумя да прибави към този през 2019. Клоп игра в четвъртия си край в съревнованието, само че загуби за трети път, откакто отстъпи и с Борусия Дортмунд през 2013 в разногласието за трофея. За „ алените “ остава утехата от двата трофея в домашните купи, само че тимът остана втори зад Манчестър Сити в борбата за купата – за повторно и на една точка от „ жителите “ след 2019-а. Реал пък прибави „ Ушатата “ към купата в Ла Лига. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР