Реал Мадрид и Осасуна не излъчиха победител, завършвайки при при

...
Реал Мадрид и Осасуна не излъчиха победител, завършвайки при при
Коментари Харесай

Осасусана препъна Реал Мадрид на Сантяго Бернабеу

Реал Мадрид и Осасуна не излъчиха победител, завършвайки при при резултат 0:0 в мач от 11-ия кръг на Лига. Гостите даже бяха покрай успеха, само че изстрел на Йон Монкайола срещна гредата. Домакините не демонстрираха, че се намират във напредък след успеха в Ел Класико над Барселона и не съумяха да доближат до успеха.

Въпреки равенството Реал Мадрид остава на върха в Ла Лига с актив от 21 точки, колкото имат Севиля, Бетис и Реал Сосиедад. От своя страна Осасуна продължава с отличното си показване и се намира на шестата позиция с две точки по-малко.

Домакините стартираха нападателно и от първите секунди съумяха да овладеят контрола на топката. "Белият балет " контролираше дейностите на терена и се опитваше да преодолее сгъстената отбрана на гостите.

Възпитаниците на Карло Анчелоти продължиха с дейната си игра и в 12-ата минута Винисиус центрира в наказателното поле, след което бранител на гостите почисти в ъглов удар.

Четири минути по-късно Карим Бензема стреля от добра позиция от директен свободен удар, само че французинът прати топката над напречната греда.

В 20-ата минута гостите имаха добра опция за попадение, само че Хави Мартинес не откри задачата, стреляйки с глава около десния непряк дирек.

Две минути по-късно Едуардо Камавинга получи на отлична позиция и насочи изстрел, който мина настрана от вратата.

Малко по-късно Дани Карвахал поолучи отлична опция да открие резултата, само че опитът му да осъществя не бе сполучлив и прати топката в трибуните.

В 31-ата минута пристигна и най-хубавата опция за Реал Мадрид. Винисиус насочи компактен изстрел в левия ъгъл, който бе уверено избит от Серхио Ерера.

Пет минут по-късно Кике Гарсия стреля с глава над напречната греда след центриране от ъглов удар. Домакините дадоха отговор с отдалечен изстрел на Тони Кроос, който попадна в ръцете на вратаря на гостите.

В 38-ата минута Унай Гарсия овладя пред наказателното поле на домакините и незабавно нанесе изстрел, пращайки топката над вратата.

Три минути преди края на първото полувреме Едуардо Камавинга се възползва от центриране в наказателното поле, само че прати топката над напречната греда.

В началото на втората част Осасуна имаше отлична опция да открие резултата, откакто отборът на Ягоба Арасате провежда скоростна контраофанзива и Йон Монкайола стреля в близкия ъгъл, само че топката срещна гредата, след което Дани Карвахал почисти в ъглов удар.

Малко по-късно Тони Кроос насочи рисков изстрел от границата на наказателното поле, който мина около десния непряк дирек. Половин час преди края на дуела Карим Бензема се освободи отлично в наказателното поле, след което насочи изстрел в близкия ъгъл, след което топката облиза напречната греда.

Кралският клуб продължи да притиска противника си, само че домакините не успяваха да стигнат до по този начин мечтаното голово състояние пред вратата на Серхио Ерера. От своя страна гостите заложиха на рискови контраатаки, които на няколко пъти заплашиха отбраната на домакините.

В 80-ата минута Тони Кроос стреля от отдалеченост, пращайки топката около десния непряк дирек.

Реал Мадрид опитваше по всевъзможен метод да преодолее добре подредената отбрана на Осасуна и две минути преди края на постоянното време Марсело нахлу в наказателното поле и насочи диагонален изстрел, който не откри задачата. Това бе и последната по-сериозна заплаха пред една от двете порти.

РЕАЛ М - ОСАСУНА 0:0

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

РЕАЛ М: Тибо Куртоа, Дани Карвахал, Едер Милитао, Давид Алаба, Ферлан Менди, Каземиро, Тони Кроос, Едуардо Камавинга, Марко Асенсио, Винисиус, Карим Бензема

Треньор: Карло Анчелоти

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР