Реал Мадрид и Ливърпул се изправят един срещу друг във

...
Реал Мадрид и Ливърпул се изправят един срещу друг във
Коментари Харесай

Реал Мадрид или Ливърпул ще грабне Шампионската лига

Реал Мадрид и Ливърпул се изправят един против различен във финала в Шампионска лига. Двубоят е довечера от 22:00 б.в. на „ Стад дьо Франс “ във френската столица Париж .

Финалът в началото трябваше да бъде в Санкт Петербург в Русия, само че поради глобите против съветската страна финалът беше изместен и за трети следващ път край в Шампионската лига беше изместен от първичния домакини. През 2020 и 2021 Истанбул трябваше да бъде домакини, само че поради коронавирусът турският мегаполис загуби семействата.

Реал Мадрид съумя да в профил по пътя към финала ПСЖ, миналогодишния първенец Челси и миналогодишния финалист Манчестър Сити.

Ливърпул се оправи с Интер, Бенфика и Виляреал, с цел да стигне до борбата за купата.

Двата отбора за последно играха във край един против различен през сезон 2017-2018 в украинската столица Киев. Тогава Реал се наложи с 3:1 и подвигна 13-а си купа в шампионата. От тогава до в този момент Реал Мадрид не беше стигал до финала. Испанският гранд е и най-успешният тим в шампионата с 13-те си трофеи досега.

Ливърпул е с шест трофеи и е на третото място по титли дружно с Байерн Мюнхен. Милан е на второто място със седем.

Това ще е девети мач сред двата тима. До момента Реал е с четири победи, Ливърпул с три триумфа, а има и едно тъждество.

Съдия на дуела ще е французинът Клеман Тюрпен.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР