Реал (Мадрид) е просто отбор от друго ниво в сравнение

...
Реал (Мадрид) е просто отбор от друго ниво в сравнение
Коментари Харесай

Глазнер: Реал Мадрид е на друго ниво

Реал (Мадрид) е просто тим от друго равнище спрямо Айнтрахт, счита старши треньорът на немския клуб Оливер Глазнер. Снощи двата състава си дадоха среща в мача за Суперкупата на Европа и испанците завоюваха с 2:0.

Давид Алаба даде преднина на Белия балет малко преди края на първото полувреме на Олимпийския стадион в Хелзинки. През втората част Карим Бензема поправя мерника си и след пропуща преди този момент, съумя да се разпише за 2:0, с което умъртви и интригата. Карим Бензема сега си остава голмайстор номер 2 в историята на клуба с 324 гола.

Самият Глазнер и след мача не одобри, че неговият тим е посочил някакво особено показване в отбрана, само че и по този начин или другояче Реал (Мадрид) е тим, който мъчно може да се съпоставя с който и да било.

"Мисля, че подобрихме представянето си спрямо последния мач с Байерн (Мюнхен) (б.а – проваляне с 1:6 на старта на първенството). Но не можеш да дадеш два шанса на Реал (Мадрид) и то такива отворени порти ", стартира Глазнер на конференцията след мача.

"Отборът ни се справяше добре в множеството време от срещата. Но отвън тези моменти, когато се противопоставяхме, Реал доминираше и ни беше мъчно тогава. В последна сметка Мадрид беше по-добрият тим и справедливо завоюва ".

Но треньорът очевидно е много съществено стимулиран да върви напред и употребява срещата нощес, с цел да си даде предели, които да преследва.

"Мисля, че всеки ще се съгласи, че в огромна част от срещата имахме непоклатимост в отбраната. Но в офанзива имаме много запаси – последният пас, последната топка не пристигаше в точния миг. Трябва и желаеме да подобрим това. Но представянето ни против Реал ме прави оптимист. Видяхме къде сме, видяхме какво е равнището на съперника и мога да кажа, че не сме задоволително положителни. Мъчи ме това, само че би трябвало да го приема и в този момент е значимо да имам тази упоритост, само че и поддръжка от всички в клуба, с цел да достигнем това равнище.

"Реал (Мадрид) и като клуб, и като тим е на друго равнище. Ние знаехме това и не сме си правили илюзии, само че аз персонално желая да усъвършенствам и себе си, и тима. Мисля, че към този миг, ние играхме на най-хубавото равнище, което можем да покажем. И в случай че всички са по този начин стимулирани, както аз съм ги виждал в доста моменти, в действителност ще повишим равнището си ".

Айнтрахт (Франкфурт) беше без сръбския си водач Филип Костич, който е на път да премине в Ювентус. Въпреки това, те имаха някои положителни моменти и първата опция в мача за гол беше за тях, само че пропусната от японеца Даичи Камада. Вратарят Тибо Куртоа обаче го отхвърли със спасяването си, както и по-късно и останалите 18 изстрела.

"Това беше решаваща обстановка. Аз не мога да кажа дали щеше да бъде задоволително, в случай че бяхме повели с 1:0. Но постоянно е по-добре да играеш с един гол преднина.

"Срещу тимове като Реал (Мадрид), Байерн, Барселона създаваш ли положения, би трябвало да ги вкарваш. Но вижте по какъв начин рано Куртоа разбра къде Камада ще насочи топката, ето това е международната класа ", приключи експертът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР