Реал Мадрид бързо се върна на пътя на победите в

...
Реал Мадрид бързо се върна на пътя на победите в
Коментари Харесай

Реал Мадрид се разправи с Валенсия, Бензема влезе в историята на клуба

Реал Мадрид бързо се върна на пътя на успехите в Ла Лига след изненадващата загуба от Хетафе преди седмица. Отборът на Карло Анчелоти завоюва с 4:1 семейството си на Валенсия, като тотално надигра " прилепите ". Карим Бензема откри резултата от дузпа в 43-ата минута. Французинът стана четвъртият състезател в историята на Реал с 300 гола в публични мачове за клуба след Алфредо ди Стефано, Раул и Кристиано Роналдо.

Винисиус, който се завърна в титулярния състав, се разписа на два пъти през второто полувреме. Гонсало Гедеш означи почетното попадение за гостите в 76-ата минута. Малко преди края Бензема стигна до второто си попадение в мача, което бе черешката на следващия му извънредно мощен мач.

" Белите " усилиха преднината си на върха на 8 точки пред втория Севиля. Андалусийци обаче са изиграли два мача по-малко. Валенсия записа втора поредна загуба в шампионата, среща се на осмо място и стартира да изостава в борбата за местата, даващи право на присъединяване в евротурнирите.

Валенсия стартира интензивно и имаше леко преимущество в първите минути. Първата рискова обстановка обаче бе пред вратата на гостите. Удар с глава на Милитао бе отразен от Силесен. Гостите стигнаха до един удар от отдалеченост на Гая, а Реал последователно взе контрола върху дуела и стартира да усилва темпото.

Към края на полувремето " белите " натиснаха и ситуациите пред вратата на противника започнаха да се редят. След опити на Каземиро и Бензема се стигна до прелестен удар на Лука Модрич малко преди почивката, след който топката се удари в гредата. Секунди по-късно отборът на Анчелоти съумя да поведе. Каземиро бе повален в наказателното поле и Бензема бе прецизен от отсъдената дузпа. За французина това бе 16-и гол в Ла Лига от началото на сезона.

След почивката превъзходството на Реал бе още по-сериозна. Винисиус Жуниор удвои задатъка на домакините в 52-ата минута. Той направи двойно с Бензема, бранителите на Валенсия изобщо не се ориентираха, топката се удари в краката на двама от тях и отиде в Винисиус, който нямаше проблем да я прати в мрежата. Бразилецът означи втория си гол в мача в 61-ата минута и той бе един от най-лесните за него, само че защото бе на точното място в точния миг. Бензема изведе Асенсио, който стреля, вратарят отрази, само че кълбото отиде във Винисуис пред голлинията и той с глава направи резултата 3:0.

Това развиване накара " прилепите " да се засилват за малко. Даниел Вас накара Куртоа да показва класата си, а малко по-късно удар на датчанина мина около вратата. Асенсио пък пропусна опция пред другата врата. Валенсия въпреки всичко стигна до гол след нарушаване на Менди против Маркос Андре в наказателното поле. Гонсало Гедеш пропусна отсъдената дузпа, само че съумя при добавката с глава да понижи резултата. Реал можеше да се наложи да се изпоти в последните минути, в случай че малко след гола удар на Вас бе уцелил вратата. Топката обаче мина около лявата греда на Куртоа.

Реал можеше да се наложи да се изпоти в последните минути, в случай че малко след гола удар на Вас бе уцелил вратата. Топката обаче мина около лявата греда на Куртоа. Пет минути преди края Куртоа трябваше да се намесва след добър удар на влезлия като запаса Денис Черишев. В 88-ата минута Бензема означи второто си попадение в мача. Той получи топката в наказателното поле от Менди, чудесно реши обстановката, завъртя се и прати топката в левия низък ъгъл на Силесен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР