Реал“, кралят на Европа, е на колене. Най-успелият клуб в

...
Реал“, кралят на Европа, е на колене. Най-успелият клуб в
Коментари Харесай

Кралят на Европа е на колене

„ Реал “, кралят на Европа, е на колене. Най-успелият клуб в света записа втора загуба в границите на 4 дни, откакто отстъпи поредно първо от „ Жирона “ (1:2), а по-късно и с 1:3 гостуването си на „ Тотнъм “ в Шампионската лига. За „ белия балет “ това бе първо проваляне в груповата фаза от 24 октомври 2012 година – 1:2 от „ Борусия “ (Дортмунд). Загубата е и най-тежката в шампионата от април 2013, когато испанският исполин още веднъж капитулира на „ Сигнал Идуна парк “, само че с 1:4.
Малцина са тези, които са вярвали, че тимът на Зинедин Зидан ще изпадне в такава обстановка единствено няколко месеца, откакто завоюва всичко допустимо. В края на лятото „ Реал “ завоюва Суперкупата на Испания и на Европа след победи над „ Барселона “ и „ Манчестър Юнайтед “. Но сега „ Реал “ наподобява на години от онази форма, проучиха от „ Марка “.
На „ Уембли “ в сряда вечер имаше единствено един тим и това бе този на домакините. А в никакъв случай в историята си „ Реал “ не бе играл на митичната сцена.

„ Каква нощ за „ Тотнъм “, какво показване на Деле Али, Хари Кейн, Кирън Трипиър, Хари Уинкс, Ерик Дайър – ядро от млади британски футболисти, надиграли първенеца на Европа с убеденост – написа на собствен ред „ Дейли Мейл “. – Това беше самоуверено и брилянтно показване, едно от най-хубавите на британски тим от години насам. А „ Челси “ подвигна летвата в срещата с „ Атлетико “ по-рано през сезона. “
През предходната акция „ шпорите “ се показаха пагубно в конкуренцията и даже се говореше за домакинска поличба след несполучливите мачове против „ Монако “ (1:2) и „ Байер “ (0:1) вкъщи. Тогава селекцията на Маурисио Почетино не съумя да се класира за 1/8-финалите, само че в този момент това към този момент е реалност.

Но макар безапелационното проваляне от „ Марка “ си вършат сметките по какъв начин „ Реал “ може да завоюва групата.
Испанското издание пресметна, че проваляне на „ Тотнъм “ в Дортмунд идващия кръг може да наклони везните в интерес на кралския клуб. “Жълто-черните “ пък позволиха звучна издънка вкъщи, завършвайки 1:1 с АПОЕЛ. Живко Миланов не бе в групата на гостите поради травма.

„ Загубихме поредно два следващи мача – изясни Зидан след дуела на „ Уембли “. – Не можем да сме щастливи или с приповдигнат дух. Играхме против по-добър отбор и би трябвало да приемем този факт. Има моменти през сезона, когато бележиш доста от няколко положения. Има и други моменти, когато не вкарваш, като този в този момент. Не съм обезпокоен и в никакъв случай няма да бъда. Не сме в неприятна форма, само че в прочувствено отношение е по-трудно да се възстановим. “

Мегазвездата на „ Реал “, португалецът Кристиано Роналдо, пък имаше малко по-различно мнение след отрезвителния дуел.
„ Лошо е, тъй като загубихме, а сме привикнали да побеждаваме – изясни създателят на единственото попадение за гостите. – Това е серия. Не е нещо, което желаеме, само че футболът се трансформира. Всички играчи, които напуснаха през лятото, ни правеха по-силни. Не е опрощение, само че играчи като Пепе, Хамес, Мората, които напуснаха през лятото, ни правеха по-добри. Момчетата са бъдещето, само че те са млади, а опитът е значим. Не е правилно, че желая нов контракт. Имам договор за още четири години и съм благополучен. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР