Реал и Атлетико не успяха да излъчат победител в днешното

...
Реал и Атлетико не успяха да излъчат победител в днешното
Коментари Харесай

Реал и Атлетико завършиха наравно 1:1

Реал и Атлетико не съумяха да излъчат победител в днешното огромно мадридско дерби на 31-ия кръг в испанската Ла Лига.

Двата тима приключиха при еднакъв резултат 1:1. Кристиано Роналдо и Антоан Гризман означиха по едно попадение за своя отбор.

Първите 45 минути на " Бернабеу " не предложиха кой знае какво представление на безпристрастния фен. " Дюшекчиите " действаха повече на контраатаки, до момента в който възпитаниците на Зинедин Зидан търсеха гола при всяка една комфортна опция. Въпреки това, до по-сериозни обстановки пред една от двете порти не се стигна.

В 10-ата минута, Роналдо доближи до центриране, ориентирано към него, и незабавно прати топката към задачата, само че Облак беше на мястото си и не разреши тя да влети в мрежата му. 60 секунди по-късно, играчите на Реал имаха искания към основния рефер за дузпа, откакто Годин повали на тревата Кроос, само че такава не бе отсъдена и играта продължи.

В 20-ата минута, още веднъж Кристиано насочи доста рисков удар към вратата на Атлетико. Топката се бе запътила към напречната греда и имаше голяма възможност да влети в мрежата, само че Облак показва класа и мазета кълбото в корнер. Малко по-късно, отговорът на гостите бе пагубен. Диего Коща получи кълбото в дребното наказателно поле, само че по никакъв метод не съумя да затрудни Навас, макар че дистанцията бе доста дребна и заплахата бързо мина.

В заключителните минути, Марсело регистрира най-интересната обстановка пред една от двете порти, само че за негово страдание и това на Реал, топката срещна само гредата. Така двата тима се отдръпнаха на отмора при нулен резултат.

През второто полувреме " дюшекчиите " като че ли възкръснаха. Особено след 54-ата минута, когато Кристиано Роналдо получи извеждащ пас от Бейл в кулоар и без въобще да се замисли стреля към вратата, а топката влетя в мрежата за 1:0.

Малко по-късно, Нигес бе изтърван от отбраната на Реал и бързо стреля към вратата на Навас, само че той бе на мястото си и избави. Грешката му обаче бе поправена 60 секунди по-късно. Витоло опита да изненада стража, само че вратарят мазета топката, която попадна тъкмо в краката на Антоан Гризман, а той не сгреши за 1:1.

Минута по-късно, резултатът към този момент можеше да е 2:1 в интерес на " дюшекчиите ". Коке се озова непокрит директно пред вратата на Реал и насочи удар от придвижване, само че Навас още веднъж показва превъзходен инстикт и кълбото не попадна зад голлинията.

В 63-ата минута Зидан предприе много забавна промяна. Той реши да пусне в игра Карим Бензема на мястото на най-голямата си звезда - Кристиано Роналдо. Това най-вероятно се дължи на обстоятелството, че в сряда Реал посреща Ювентус във втория четвъртфинален конфликт за Шампионска лига. Интересното е, че " белите " завоюваха първия дуел с 3:0, само че наподобява старши треньорът желае да се застрахова, че CR7 ще е в оптимална форма, в случай че услугите му са нужни.

До края на 90-те минути, темпото на игра поспадна доста и двата тима не съумяха да провеждат нищо по-интересно, с цел да излъчат победител между тях.

С това тъждество, Реал пропусна да се приближи до второто място, където се намира Атлетико. " Белите " имат актив от 64 точки, до момента в който " дюшекчиите " са с 68. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР