Реакцията по американските санкции за Делян Пеевски и Васил Божков

...
Коментари Харесай

Най-важното от уикенда: Нарушения в "Златния гьол", проверка и на тол-а, в очакване на нови надзорници в ББР

Реакцията по американските наказания за Делян Пеевски и Васил Божков беше преобладаващата тематика през уикенда. Първо, държавното управление реши да не работи с техни компании, и да потърси още свързани сдружения на двамата и да ги добави в специфичен лист.

Това деяние докара до рецензия от страна на зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов, с която обаче несъзнателно политикът призна, че е имало корупция в неговата партия: " Служебното държавно управление приготвя механизъм, през който да удря неуместни за тях компании. И да размени избран бизнес със собствен, т.е. заменят една корупционна скица с друга, със своя ", съобщи Митов пред bTV.

Във вторник ще станат известни всички депутатски листи на партиите за идните след месец избори. Гигантски промени надали ще има, само че въпреки всичко се чакат разбърквания. Например ГЕРБ евентуално ще се опитат да предложат " нови лица ", в опит да спрат спада в поддръжката към тях. Нарушения в частния оператор на " Златния мочур " на границите: Много кеш и без касови бележки към Национална агенция за приходите

Нощна акция на Националната организация за приходите (НАП) на няколко гранични пункта е разкрила голям брой нарушавания на данъчното законодателство. " Фирма, която държи десетки милиони лв. в кешови наличия, не е свързала част от касовите си апарати със системата на Национална агенция за приходите. Така това, което се издава като касова записка и се маркира като сума, де факто не стига до докладите на Национална агенция за приходите. Подобни нарушавания са открити и на други пунктове, като занапред ще се открива каква е вредата за държавната хазна ", сподели шефът на организацията Румен Спецов. Основните нарушавания са открити при компанията, която поддържа дезинфекцията на колите на трите гранични пункта с Турция. Оказва се, че половината от касовите ѝ апарати са остарели и не са свързани с Национална агенция за приходите.

Кой държи " локвата "? със санитарния надзор на границата е даден на частната " Пи.Еф.Си " още през 2013 година от Агенцията по храните. Въпреки журналистическите следствия през годините, никой държавен орган не е обяснил за какво и по какъв начин е " назначена " компанията, която събира държавната такса с комисионна от 20%.

Колко е кешът? В последния оповестен доклад в Търговския указател от 2019 година се вижда, че компанията заявява голяма сума парични средства в брой - 27.5 млн. лева Това е нетрадиционно, тъй като всекидневно сдруженията не държат тези средства в каси, а по банкови сметки, и съмненията на Национална агенция за приходите в сходни случаи са, че " кешът " не съществува. Отчетът на " Пи.Еф.Си " демонстрира и, че от години приходите варират сред 7 и 10 млн. лева годишно, разноските са по към 1 млн. и по този начин се натрупат големи облаги. Крайни притежатели на сдружението през " Санико България " са Борислав Карев, Атанас Едрев и Милена Георгиева. Но при учредяването сдружението се е свързвало с Красимир Каменов-Къро.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР