Реакциите на Юрген Клоп и Пеп Гуардиола край страничната линия

...
Реакциите на Юрген Клоп и Пеп Гуардиола край страничната линия
Коментари Харесай

Реакциите на Клоп и Гуардиола на дербито привлякоха вниманието върху поведението на мениджърите в Англия

Реакциите на Юрген Клоп и Пеп Гуардиола край страничната линия по време на неделното дерби във Висшата лига сред Ливърпул и Манчестър Сити притегли вниманието към държанието на мениджърите в британския хайлайф преди дуелите от идващия кръг на шампионата. 
 Клоп: Английският ми не е толкоз добър, с цел да обясня какъв брой значимо беше да бием Сити Клоп: Английският ми не е толкоз добър, с цел да обясня какъв брой значимо беше да бием Сити  Гуардиола се оплака, че е бил замерян с монети на “Анфийлд ” Гуардиола се оплака, че е бил замерян с монети на “Анфийлд ”
Клоп получи червен картон след препирня със съдиите през второто полувреме на мача, когато не бе отсъдено нарушаване против Мохамед Салах. Гуардиола се ядоса след анулацията на гола на Фил Фоудън поради засада, отсъдена след консултация със системата за видеоарбитраж – ВАР и се разкрещя на рефера Антъни Тейлър. Поведението на двамата експерти провокира рецензии от водеща благотворителна компания Ref Support UK, която предлага поддръжка на съдии в всеобщия футбол, където обидите са постоянно срещани, заяви организация „ Ройтерс “. 

„ Когато видите толкоз известни фигури като Юрген Клоп и Пеп Гуардиола да се държат по този метод, това се придвижва върху хората в детско-юношеския футбол и прокарва концепцията, че е ОК това да се прави “, сподели изпълнителният шеф на организацията Мартин Касиди. 

Клоп се извини за държанието си след мача. Той съобщи, че евентуално е заслужил наказването си и получи поддръжката на сътрудника си от Уест Хам Дейвид Мойс, който сподели, че се надява мениджърът на Ливърпул да бъде край страничната линия в сряда, когато следва мач сред двата тима. „ За 90 минути или малко повече, играта е в действителност прочувствена. Понякога може да промениш държанието си от нормалното. Ако погледнем случая, той евентуално имаше право “, съобщи Мойс. „ Надявам се, че Юрген ще бъде там. Искаме да играем против най-хубавите. Уважавам съдиите, само че се надявам, че схващат, че от време на време може да излезем от надзор “, добави експертът. 

Мениджърът на Евертън Франк Лампард разяснява, че 99,9 % от времето треньорите се държат уместно, само че основни решения против техните тимове могат да ги накарат да реагира. „ Да, ние имаме отговорност, разбирам това. Но мениджърите са гледани под микроскоп, а работата ни се характеризира с огромно напрежение “, сподели той.

 Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау съобщи от своя страна, че е наясно, че държанието на треньора би трябвало да е за образец. „ Не мога да кажа, че в никакъв случай няма да се поддам на страстите в бъдеще, само че сигурно се пробвам да не го върша. Напълно наясно съм, че ни гледат милиони деца и би трябвало да сме образец, с цел да сме сигурни, че играта се възприема по верния метод “, изясни Хау.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР