РДНСК в Пловдив започна проверка на къщата, която се разцепи

...
РДНСК в Пловдив започна проверка на къщата, която се разцепи
Коментари Харесай

РДНСК в Пловдив започна проверка на къщата, която се разцепи при изкопни работи

РДНСК в Пловдив стартира инспекция на къщата, която се разцепи при изкопни работи за строителство на нова кооперация. Независими специалисти би трябвало да преценяват - дали рисковата постройка би трябвало да бъде съборена? Междувременно фамилията, което остана без дом, живее на квартира без документи и мебелировка.

Двуетажната къща на семейство Костадинови продължава да се движи към изкопа. Цепнатините в стените стават все по-големи, а от натиска стъклата на прозорците се чупят. По мнение на РДНСК постройката крие доста опасности, които би трябвало да бъдат проучени.

" Продължава да работи структурата, тъй че постройката е рискова. За възобновяване в този момент показвам персонално мнение, не може да се възвърне, ще би трябвало да се събори и да се възвърне отначало ", означи инж. Мария Дончева шеф РДНСК - Пловдив.

От строителната компания, която разчиства терен за нова кооперация обявиха, че ще изчакат резултатите от инспекцията преди да разясняват случая.

Междувременно са обезпечили жилище на фамилията останало без дом. Хората обаче не знаят какво да вършат, тъй като не могат да си вземат документите и движимостите от първа нужда.

" Всеки миг чакаме да падне къщата, да забележим в случай че падне, в случай че нещо оцелее, да можем да си го приберем, имаме документи, облекла, техника, в случай че някаква инцидентно оцелее, което ме съмнява, само че просто сме на изчакване ", съобщи Пейо Костадинов, притежател на пропадналата къща.

" Непрекъснато вървим натам-насам с таксита туй онуй, парите са на приключване. Стискаме и това е, лишаваме се от доста неща ", споделя Виолетка Костадинова.

Тази заран самостоятелна експертна комисия направи оглед на къщата. Очаква се до 10 дни районната дирекция Национален строителен надзор да открие аргументите за пропадането.

" Отговорността за този случай носят участниците в строителния развой на новата жилищна постройка, това са възложител, строител, контрол, проектанти ", съобщи инж. Мария Дончева шеф РДНСК - Пловдив.

Преди година сходен случай остави без дом две фамилии на улица „ НИШ " в Пловдив. Хората към момента живеят на квартира. Тогава се стигна и до арест на ръководителя на строителния контрол.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР