РДНСК София извърши проверка на строеж: Основен ремонт на алейно

...
РДНСК София извърши проверка на строеж: Основен ремонт на алейно
Коментари Харесай

РДНСК София връчи Констативен акт на Столична община за незаконно строителство в „Южен парк“

РДНСК София извърши инспекция на градеж: „ Основен ремонт на алейно осветяване на “, която откри, че не разполага с нужните строителни бумаги. При инспекцията, която е в резултат на получен сигнал за нелегално строителство, Следствен отдел към окръжна прокуратура не показа позволение за градеж, утвърден план протокол за разкриване на строителна площадка и установяване на строителна линия и заверена заповедна книга. Няма и строителен контрол.

В отговор на публично питане отправено от РДНСК София, основният проектант на Столична община арх. е показал, че в отдел „ Архивно обслужване и цифров списък “ при НАГ няма утвърден план и позволение за градеж за „ Основен ремонт на алейно осветяване на Южен парк “. В рамките на инспекцията е открито, че през 2018 година е бил подаден също сигнал във връзка със градежа. Тогава РО НСК (по настоящем РДНСК София) е направила първична инспекция, в хода на която не са били събрани нужните документи относими към извършващото се строителство.

Според показан от Следствен отдел към окръжна прокуратура протокол обр.19/07.08.2018г., формиран от участниците в строителството /Столична община, ДЗЗД „ Улично осветяване СМ “ и районната администрация/, са изпълнени и признати следните типове СМР: демонтирани са 53бр. остарели тръбни стълбове с височина 5м.; изработка на ров за нова канална мрежа с кабелна линия с дължина към 2.35км.; построени кабелни шахти за алейното осветяване с рамка и похлупак – 122бр. и инсталирани нови железотръбни стълбове до 6м./височина/ - общо 107бр.

Проверката на РДНСК София заключи, че градежът, който е трета категория, е осъществен без утвърден капиталов план и без позволение за градеж. Те са наложителни при осъществяването на главен ремонт съгласно наредбите на Закон за устройство на територията.

Предвид откритите нарушавания на посочените нормативни разпореждания, РДНСК София връчи на Следствен отдел към окръжна прокуратура констативен акт, който е съображение за започване на административно произвеждане по реда на чл.225, ал.1, от Закон за устройство на територията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР