RBS започна да изплаща дивиденти за пръв път след спасителния

...
RBS започна да изплаща дивиденти за пръв път след спасителния
Коментари Харесай

Британците нямат доверие на банките 10 години след кризата

RBS стартира да изплаща дивиденти за пръв път след избавителния пакет, който получи през 2008

Още по тематиката
Големите английски банки се връщат към бизнеса за ръководство на благосъстоянието

Повечето от тях се отхвърлиха от финансовото консултиране, откакто регулациите от края на 2012 година направиха тази активност по-скъпа и рискована
15 авг 2018
Сливането на районни банки в Съединени американски щати се забавя

Причината е неодобрението на вложителите и техният песимизъм към покупко-продажбите
9 авг 2018 66%
от британците не имат вяра, че банките работят в полза на обществотоМнозинството от британците не имат вяра на банките и считат, че не са получили задоволително тежки санкции за своята роля във финансовата рецесия от 2008 година Това сочи изследване на YouGov, представено от Reuters.

Недоверието

Проучването е направено измежду 2250 индивида и е поръчано от групата " Позитивни пари " и акцентира степента, до която банките към момента би трябвало да работят за възобновяване на доверието в обществото макар годините на преструктуриране, заплащането на санкции и обезщетения за неприятно държание.

Следващия месец се отбелязва десетата годишнина от банкрута на капиталовата банка Lehman Brothers, откакто балонът на американския пазар на ипотечни облигации се спука.

Реформи

" Финансовият бранш поема извънредно съществено отговорността си към обществото и през последните 10 години предприе обилни промени, с цел да подсигурява, че данъкоплатецът в никакъв случай няма да би трябвало да избавя още веднъж банка ", сподели представител на UK Finance, организацията, която съставлява банковата промишленост.

Тези промени включват увеличение на нивото на капитал, делене на парите на вложителите от по-рискова капиталова банкова активност и повишение на отчетността на висшите банкери.

Британските банки, включително Royal Bank of Scotland, Barclays и HSBC, както и банките в Съединени американски щати, продаваха рискови скъпи бумаги, обвързани с жилищни заеми, и бяха упрекнати от регулатори, политици и обществеността за рецесията.

Глобите

Банките в международен мащаб са платили сериозна финансова и репутационна цена, като от 2008 година до момента общият размер на санкциите надвишава 320 милиарда $.

Правосъдното министерство на Съединени американски щати разгласи тази седмица, че английската RBS ще заплати 4.9 милиарда $ поради това, че е измамила вложителите с скъпи бумаги, обезпечени с ипотеки, сред 2005 и 2008 година Много хора подлагат на критика избавителния пакет от 45.5 милиарда паунда на RBS в разгара на рецесията, който надали страната ще си възвърне изцяло. Но политици от двете огромни партии на Острова обявиха, че последствията от банкрутите на RBS и неговия съперник Lloyds щяха да бъдат доста по-лоши.

Самата RBS възобнови заплащането на дивиденти за пръв път от избавителния проект, като се пробва да притегли нови вложители.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР