РБ Лайпциг записа минимален, но много ключов успех в борбата

...
РБ Лайпциг записа минимален, но много ключов успех в борбата
Коментари Харесай

РБ Лайпциг изхвърли Фрайбург от четворката, Унион стъпи накриво

РБ Лайпциг записа най-малък, само че доста основен триумф в битката си за топ 4 в Бундеслигата. „ Биковете “ победиха директния си съперник Фрайбург с минималното 1:0 в дуел от 31-ия кръг на немското състезание.

Още в петата минута Тимо Вернер изпусна добър късмет да открие за Лайпциг. Десетина минути по-късно домакините имаха искания за дузпа, само че такава не бе отсъдена. С тези две обстановки се изчерпа и всичко по-интересно през първата част.

През втората обаче пристигна развръзката. В 53-ата минута на терена се появи героят за Разен Балшпорт – Кевин Кампл. Полузащитникът стана създател на единствения гол в мача в 73-ата минута, когато остана несмущаван в наказателното поле и означи.

С успеха възпитаниците на Марко Розе събраха 57 точки на третата позиция в класирането и на процедура изместиха днешния си противник от местата, даващи право на присъединяване в Шампионска лига. Фрайбург към този момент е пети с 56 пункта.

На четвърта позиция остава Унион Берлин, който позволи сериозна неточност в битката си за Турнира на богатите. Столичният отбор загуби с 0:1 гостуването си на Аугсбург. Попадението за домакините означи хърватинът Дион Бельо.

Други резултати от Бундеслигата:

Борусия Мьонхенгладбах - Бохум 2:0

Хофенхайм - Айнтрахт Франкфурт 3:1

Херта - Щутгарт 2:1
 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР