РБ Лайпциг победи Цървена звезда с 3:1 у дома в

...
РБ Лайпциг победи Цървена звезда с 3:1 у дома в
Коментари Харесай

РБ Лайпциг не срещна проблеми срещу Цървена звезда

РБ Лайпциг победи Цървена звезда с 3:1 вкъщи в мач от група G на Шампионска лига. Точни за триумфа на " биковете " бяха Давид Раум, Шави Симонс и Дани Олмо. Марко Стаменич се разписа за сръбския гранд. 

С триумфа Лайпциг събра 6 точки и излезе на второ място във краткотрайното класиране, до момента в който Звезда е финален с една точка. 

В 7-ата минута се откри първата добра опция за гол в мача, само че Лоис Опенда пропусна. Пет минути по-късно " биковете " към този момент бяха напред в резултата. Домакинита проведоха отлична офанзива, при която Шави Симонс изведе Давид Раум на стрелкова позиция, а левият бек с компактен удар преодоля вратаря за 1:0. 

В 17-ата минута Юсуф Полусен насочи доста мощен удар от границата на наказателното поле, само че Омри Глатцер се оправи и избави. Минута по-късно израелският вратар отрази удар с глава на Кастело Лукеба.

Малко по-късно се откри късмет за гол и пред сърбите. Мирко Иванич получи на точката за осъществяване на дузпа, само че Янис Бласвих се оправи.  В 25-ата минута Раум пропусна да вкара втория си гол в мача, откакто насочи в десния ъгъл, само че не откри задачата. След половин час игра гостите в началото получиха дузпа за нарушаване на Лукеба против Шериф Ндиайе. Главният рефер обаче прегледа обстановката на ВАР и промени решението си. 

В 59-ата минута " биковете " стигнаха до втори гол. Симонс получи прекалено много свободно пространство и със страховит удар от към 12-13 метра не остави шансове на Глацер. Домакините продължиха да нападат и в идващите минути с пропуски се отличиха Кевин Кампл и Опенда. 

Звезда се върна в мача в 70-ата минута. Тогава Марко Стаменич се възползва от отлична опция и вкара за 2:1. Последваха две отлични благоприятни условия пред Кристоф Баумгартнер, само че австриецът ги пропусна. 

Все отново в 84-ата минута Дани Олмо постави точка на разногласието с трети гол във вратата на Омри Глацер. Испанецът осъществя от близко на празна врата след подаване на Баумгартнер. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР