РБ Лайпциг победи с 3:1 у дома Селтик в двубой

...
РБ Лайпциг победи с 3:1 у дома Селтик в двубой
Коментари Харесай

Андре Силва матира Селтик и донесе първи точки на РБ Лайпциг в Шампионска лига

РБ Лайпциг победи с 3:1 вкъщи Селтик в дуел от третия кръг от груповата фаза на Шампионската лига. Два анулирани гола не попречиха на немския тим да реализира първи триумф в тазгодишното издание на шампионата.

Двубоят стартира добре за първенеца на Шотландия, само че " алените бикове " първи взеха преднина в резултата. Попадение на Кристофър Нкунку беше анулирано поради засада в 18-ата минута, само че 10 минути по-късно Андре Силва асистира на френския национал, който се разписа невъзмутимо във вратата, защитавана от Джо Харт.

Селтик доближи до равнене в 48-ата минута посредством Жоао Жота, който откри мрежата на домакините след подаване на Кього Фурухаши.

След малко повече от час игра гол на Доминик Шобошлай не беше прието поради засада, само че в 64-ата минута Силва се възползва от груба неточност на Джо Харт, давайки нов задатък за Лайпциг.

Крайното 3:1 беше завършено в 77-ата минута след доста красива композиция сред Мохамед Симакан и Андре Силва и последният технично си спря топката в придвижване, а секунда по-късно пусна топката във вратата зад Харт.  

Република България Лайпциг има три точки на трето място в група " F ", до момента в който Селтик е на последна позиция със единствено една извоювана точка.

По-късно довечера европейският клубен първенец Реал Мадрид е хазаин на Шахтьор Донецк. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР