РБ Лайпциг отнесе с 6:0 Кьолн в мач от деветия

...
РБ Лайпциг отнесе с 6:0 Кьолн в мач от деветия
Коментари Харесай

Лайпциг размаза козлите, вкара им цели шест гола

РБ Лайпциг отнесе с 6:0 Кьолн в мач от деветия кръг на Бундеслигата. Още преди почивката „ алените бикове “ взеха решение мача в своя изгода с четири безответни гола.

Десет минути преди приключването на постоянното време гостите от Кьолн даже останаха с човек по-малко. Матиас Олесен беше изпъден с втори жълт, респективно червен картон. До края Лайпциг наниза още две попадения, с цел да направи триумфа си още по-убедителен.

В класирането отборът е четвърти с 20 точки, на 3 от водача Байерн Мюнхен, до момента в който Кьолн е предпоследен едвам с 4 точки.

След страховит напън първоначално разумното се случи и Лайпциг поведе в 15-ата минута. Домакините получиха правото да изпълнят дузпа поради нарушаване на Ерик Мартел. Зад топката застана Тимо Вернер, който беше безмилостен – 1:0.

Вихрушка от голове тотално отнесе Кьолн в заключителните минути на първата част. В 40-ата минута Шави Симонс изведе Люис Опенда в наказателното поле и той удвои преднината на домакините.

Три минути по-късно Бенямин хенрихс центрира в наказателното поле, където Давид Раум се извиси и направи резултата типичен.

В добавеното време на първата част композиция сред Шави Симонс и Опенда още веднъж даде резултата. Вторият повиши до 4:0.

Интрига след почивката липсваше. В 80-ата минута Матиас Олесен беше изпъден и Кьолн трябваше да доиграе мача с човек по-малко.

Република България Лайпциг не подвигна крайници от газта и наниза нови две попадения в 88-ата и 91-вата минути. Бенджамин Шешко осъществя за 5:0, а крайният резултата оформи Кристоф Баумгартнер.
 
В идващия кръг от Бундеслигата Република България Лайпциг гостува на Майнц, до момента в който Кьолн посреща Аугсбург.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР