Развръзка по мистериозния случай с ракия, бутилирана като минерална вода

...
Развръзка по мистериозния случай с ракия, бутилирана като минерална вода
Коментари Харесай

Ракията в бутилки от вода в Пловдив била на служител за лична употреба, той остана и без работа

Развръзка по мистериозния случай с ракия, бутилирана като минерална вода в хранителен магазин в Пловдив. Aлкохолът беше открит в 10 литрови туби с вода на българска компания.

Оказва се, че водач от дистрибуторска компания е оставил въпросните бутилки в склад, където се съхранява минералната вода. Оттам тубите са били доставени в магазина. Междувременно полицията, прокуратурата и Агенцията по храните през днешния ден започнаха инспекции.

Случаят с ракията, открита в бутилки с минерална вода, се оказа нелепа неточност от страна на чиновник на компанията, която доставя водата в комерсиалната мрежа. Мъжът употребявал празни туби от минерална вода, с цел да изпълни ракия за лична приложимост, само че оставил шишетата в склада. Така бутилките се озовали в магазина, за наслада на някои клиенти. Служителят ще бъде дисциплинарно уволнен, оповестява Българска национална телевизия.

Тепърва ще излиза наяве ще има ли санкции и какви ще са те и дали има осъществено закононарушение за разпространение на акцизни артикули без бандерол. От Агенцията по храните през днешния ден направиха инспекция в магазина.

" Нарушения няма сега на инспекцията. В магазина и в склада има налични 6 опаковки по 6 литра и 7 опаковки по три литра, от същата вода. Отворени бяха на случаен принцип няколко опаковки, дегустирана беше, органолептично, оказа се, че вътре в тях има вода ", заяви доктор Станимир Мутафов- Областна дирекция по сигурност на храните - Пловдив.

Беше тестван и складът, откъдето 10-литровите туби с ракия са били доставени в хранителния магазин. От компанията дистрибутор към този момент бяха създали вътрешно следствие, което е открило, че един от водачите своеволно е оставил ракията си при останалите бутилки с вода.

" Той употребявал същите бутилки, очевидно, с цел да си налее въпросната ракия и ги е оставил тук без мое познание, след това са стигнали до магазина. Каза, че са били за персонална приложимост и друго не ми е обяснявал ", описа Валентин Господинов - шеф на дистрибуторската компания

Мъжът е чиновник във компанията от два месеца. От през днешния ден е освободен от работа.

" Изключително неприятно, доста скърбя и аз. Ще си понесе следствията. От понеделник към този момент дисциплинарно уволнен...останалото наказване не зависи от мен ", изясни шефът.

Според Богомил Николов от Асоциация „ Активни консуматори " казусът не би трябвало да се подценява. Проверките не престават и в останалите магазини в Пловдив, които зареждат вода от въпросната марка, както и в завода производител.

От Агенцията по храните ще осведомят и Регионалната здравна ревизия, откъдето също би трябвало да създадат инспекция.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР