Разводът, раздялата с половинката, и животът в самота често са

...
Разводът, раздялата с половинката, и животът в самота често са
Коментари Харесай

Ето защо мъжете живеят по-кратко от жените

Разводът, раздялата с половинката, и животът в самотност постоянно са аргументи за утежняване на здравето при мъжете и водят до нараснала смъртност. Това откриват учени в особено изследване. 

Предишни проучвания потвърждават връзката сред обществената изолираност (самотата) и по-високите равнища на болести. 
Жена стартира да яде картофи всеки ден, вижте какво се случи с тялото ѝ
Картофите са доста известен артикул, който може да бъде подготвен по разнообразни способи. Понякога го подлагат на критика поради високото съдържани...
Прочети повече
Западните общества са с най-голям растеж на хората, които живеят сами или са самотни. Това принуждава учените да търсят връзките сред самотата и болесттите. Неотдавнашно изследване в Дания разкрива тъкмо това: че раздялата, разводът, овдовяването, и след това самотният живот водят до здравословни проблеми. Проучването е оповестено в Journal of EpidemiologyCommunity Health.

Проф. Рике Лунд от университета в Копенхаген в Дания изследва хора на междинна възраст, прекарали най-малко 26 години в взаимно общуване. Това е първото изследване, което изследва резултатите от това да живееш самичък за по-кратък или по-дълъг интервал от време и да преживееш един или няколко развода или разлъка след дълга връзка. В проучването взели участие 4835 души на възраст 48–62 години. Сред хората, които са живели сами повече от 7 години, има 12% растеж на болесттите. 

Проучването не открива подобен резултат при дамите.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР