Разводът на Великобритания с Европейски съюз отново се оказа в

...
Разводът на Великобритания с Европейски съюз отново се оказа в
Коментари Харесай

Британският парламент отхвърли искането на Джонсън за бързо прокарване на законопроекта за Брекзит

Разводът на Англия с Европейски съюз още веднъж се оказа в задънена улица довечера, откакто депутатите в английския парламент отхвърлиха извънредно сгъстения график на премиера Борис Джонсън за одобрение на неговото съглашение с Брюксел за Брекзит, съобщи Ройтерс.

Преди самото гласоподаване Джонсън предизвести Народното събрание, че в случай че го неодобрява по въпроса за графика и наложи отсрочване на Брекзит до януари, той ще се откаже от опитите си да ратифицира съглашението и ще изиска избори под лозунга "Нека да правим Брекзит ".

Така Джонсън бе подложен от съперниците си довечера в унизителното състояние да желае от Европейски Съюз нова пролонгация след 31 октомври - нещо, което той се бе зарекъл в никакъв случай да не направи.

Преди това ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск сподели, че би погледнал съществено на такова искане.

Депутати отхвърлиха с 322 гласа против 308 така наречен "програмна корекция ", която отреждаше единствено 3 дни за разискване и гласоподаване на законопроекта за Брекзит, посредством който да бъде осъществено постигнатото с Брюксел съглашение.

Преди това те обаче утвърдиха по принцип с 329 гласа против 299 на второ четене самото 115-странично съглашение. Вторият избор обаче прави невероятно за Джонсън да извърши обещанието си и да изкара Англия от Европейски Съюз на 31 октомври, отбелязва Асошиейтед прес.

След след втория избор, нанесъл му тежко проваляне, министър председателят съобщи, че той ще "постави на пауза " самия законопроект. Той съобщи, че кабинетът краткотрайно прекратява разглеждането на законопроекта за Брекзита и форсира подготовката за Брекзит без договорка. Предо това обаче ще се съветва с европейските водачи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР