Разводът на двама съпрузи от Хасково преди 5 години заприлича

...
Разводът на двама съпрузи от Хасково преди 5 години заприлича
Коментари Харесай

Развод по хасковски - бомба с фекалии и шпицкоманда

Разводът на двама съпрузи от Хасково преди 5 години замязя на нещо като кино лентата „ Войната на семейство Роуз ”, но с ориенталски привкус. Нашенските Оливър и Барбара са бижутерите Мариана и Даниел Димитрови.

В края на 2014-а Хасковският областен съд наложи условна присъда на младата жена по тази причина, че е изнудвала и поръчала в инвалидна количка някогашния си брачен партньор Даниел. Наказанието е година и половина условно с 4-годишен изпитателен период. Освен това Марияна би трябвало да заплати на тогавашната си половинка 5000 лв. обезщетение и хилядарка за хонорар на неговия юрист. Държавното обвиняване изиска оптималната условна присъда от 3 година с 5-годишен изпитателен период.

Приветлив и безоблачен майски ден през 2013 година в Хасково. Около 12,30 часа в едно от бижутерските ателиета под комерсиалния комплекс „ Ташкент ” в центъра на града влизат двама мъже. Те са с перуки и слънчеви очила. И мъкнат по една алена кофа с фекалии. „ Ще мием витрините ”, споделят мъжете на 29-годишната Мариана Димитрова и съдружничката й Мария Коруева. В идващия момент дамите съумяват да залегнат зад щанда и са пощадени от фекалната бомба, която обаче оплисква щедро цялата бижутерия. Сетне злосторниците изчезват пред погледите на останалите магазинерки. „ Бяхме чували за различен сходен случай в Хасково, успяхме бързо да се скрием ”, описа тогава Мариана.

Зевзеци пък подмятат на двете дами да изискат служителите на реда да изземат намазки от разпилените нечистотии за ДНК разбор.

Из града към този момент се понасят разнообразни клюки, че лайненият атентат бил поръчан от брачна половинка на Димитрова, с който по това време са в развой на тежък бракоразвод. „ Това са цялостни нелепости, не съм пращал никого да я залива с фекалии ”, отхвърли Даниел да има нещо общо с миризливия случай. Междувременно към този момент е в ход и лансирането на друга догадка, че самата Марияна си е поръчала произшествието, с цел да го припише на някогашната си половинка. Тя също отхвърля да има такова нещо.

След месец на видимо мъртвило, през юни 2013-а, изтрещя нова сензация. Тогава от полицията оповестиха, че бижутерката е задържана, тъй като наела шпицкоманда, която да постави в инвалиден стол Даниел, с който към този момент са разведени. Марияна била арестувана край локална бензиностанция на изхода за Димитровград сега, когато плащала капаро от 2000 лв. за мократа поръчка.

С нея в полицейския сектор били отведени и възможните реализатори - трима здрави мъже от Хасково, които станаха след това очевидци по случая. Според осведомени с следствието Димитрова била записана със СРС-та да пазари помилането от пердах на екссъпруга си против 5000 евро. „ Двамата не сме дружно от шест месеца. Оттогава тя сипе закани против мен, като в това число ми е казвала, че ще бъда пребит до гибел и ще ми вземе парите и парцелите ", съобщи Димитров през лятото на същата година.

Преди ареста на някогашната му жена Даниел подал три тъжби в полицията, че е заплашен животът му. Ченгетата засекли диалози сред Марияна и наемниците. „ Най-малко да бъде вкаран в инвалидна количка ”, разпоредила младата хасковлийка.

Според обвинителния акт след развода тя изнудвала за 400 000 евро своя екссъпруг. Освен това го притискала да й трансферира четири апетитни парцела в регионалния град. Става въпрос за два бутика на площад „ Свобода ” и два жилището на улиците „ Добруджа ” и „ Георги Кирков ”.

Марияна заплашвала с ликвидиране Даниел, в случай че не склони да й брои сумата и да й отстъпи въпросните бутици и жилища.

За да не е цялостен сеирът, целият развой против Димитрова се гледа на закрити врата и след нейно гледище. В правосъдната палата хасковлийката се появи с нова визия - от брюнетка бе станала русокоска и бе поставила солидни очила.

Иск от 10 000 лв. предяви Даниел към Мариана за претърпения тормоз. Темида призна единствено половината от тази сума, а остатъкът отхвърли като неплатежоспособен. За наложеното условно наказване на хасковлийката съдът взе поради и обстоятелството, че до този случай тя не е имала престъпни регистрации или присъди. Освен това е взето и поради, че дъщеричката от брака им с Димитров живее при нея, разясниха адвокати.

Местен патент: Клоун заля с изпражнения празненство на бизнес дама

„ Отмъщението с фекалии е нещо като " запазена марка " на Хасково, както забитите кирки в колите из Бургаско ”, споделят среди от ъндърграунда. Половин година преди миризливата бомба в бижутерията, с такава бе оплискана и локална бизнес дама, припомниха „ всемирски хроникьори ”. Тя чествала със свои приятелки в прочут ресторант в парк „ Кенана ”, когато до тях се доближил смешник. Жените сметнали, че това е част от изненада за празненството. Вместо това обаче шутът ги сюрпризирал с фашкиено фън шуи - изсипал кофа с гнусотии върху масата и в паниката избягал.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР