Разводът на 2021 година несъмнено бе този на Бил и

...
Разводът на 2021 година несъмнено бе този на Бил и
Коментари Харесай

Money, Money, Money: Защо Мелинда се разведе с Бил Гейтс?

Разводът на 2021 година безспорно бе този на Бил и Мелинда Гейтс. След 27 години брак те сложиха свършек на взаимното си другарство, поделиха си милиардите и тогавашната брачна половинка на основателя на „ Майкрософт ” стана една от най-богатите дами в света. А той се оплака, че е претърпял най-трудната година в живота си.

Още при оповестението на новината за развода двамата към този миг тогавашни съпрузи дадоха безапелационната поръчка да запазят позитивния тон сред тях, както и взаимната работа по благотворителната организация „ Bill and Melinda Gates Foundation ”.

Те я сътвориха заедно преди години и съумяха да поддържат много хора и инициативи със основни финансови ресурси. Тази седмица обаче тогавашната госпожа Гейтс разпространява писмо, с което уведоми, че към този миг няма да насочва по-голямата част от благосъстоянието си към филантропската организация, която е една от най-големите в света. Вместо това, тя ще продължи да подарява множеството от милиардите си на други фондации по целия свят.

" Признавам парадокса толкова много богатство да е съсредоточено в ръцете на един човек и имам религия, че единственото отговорно нещо, което може да се направи с такова състояние, е да го раздадеш - възможно най-внимателно и въздействащо. Крайната цел на всеки алтруист би трябвало да бъде да направи потребността от филантропия остаряла ", написа в него тя. И коментира, че към този миг е решила не просто " да написа чекове ", а да прави много повече за концепциите, които в реалност я вълнуват - да посвещава времето, силата и напъните си за борбата с бедността и насърчаването на равенството ”, споделя тя пред медиите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР