Развитията в осъществяването на проекти за енергийна взаимовръзка между Молдова

...
Развитията в осъществяването на проекти за енергийна взаимовръзка между Молдова
Коментари Харесай

Молдова и Румъния може да премахнат роуминг тарифите помежду си

Развитията в реализирането на планове за енергийна взаимовръзка сред Молдова и Румъния бяха прегледани от министър-председателя на Молдова Павел Филип и министъра на стопанската система на Румъния Дануц Андрушка, който е на посещаване в Молдова, предава Moldpress.
Двамата официози също по този начин дискутираха опцията за унищожаване на цените за роуминг сред Молдова и Румъния, сходно на практиката на Европейския съюз, оповестиха от държавния департамент за връзки.
Павел Филип означи специфичното значение на тези планове за подсигуряването на енергийна сигурност за Молдова. Главното акцентиране в тази цел е постигането допустимо най-скоро на продължение на газопровода Яш-Унгени до Кишинев.
Представителите на Молдова и Румъния означиха четирите стадия на осъществяването на плана: осъществяването на задържащите условия, реорганизацията на „ Трансгаз “, процедури по доставки и започването на строителните действия, не по-късно от септември 2018 година, съобщи Фокус.
Двете страни също разискаха основаване на взаимна връзка сред енергийните системи на двете страни.
Някои други предпочитани планове са ориентирани към елиминирането на цените за роуминг, построяването на автомагистрала, както и построяването на железопътна инфраструктура, която да свързва Молдова и Румъния.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР