Развитието на вятърната енергетика в Европа ще се ускори. През

...
Развитието на вятърната енергетика в Европа ще се ускори. През
Коментари Харесай

Wind Europe: Европейската вятърна енергетика ще се увеличи с 87 ГВт до 258 ГВт през 2022 г.


Развитието на вятърната енергетика в Европа ще се форсира. През идващите пет години тя ще пораства приблизително със 17,4 ГВт годишно. За съпоставяне, през 2017 година, която се счита за рекордна за вятърната енергетика в Европа бяха въведени в употреба 15,7 ГВт вятърни електроцентрали. Преди това делът на строителството на нови вятърни мощности бе от порядъка на 12 ГВт. Това излиза наяве от прогнозата на Европейската асоциация за развиване на бранша (Wind Europe) до 2022 година, оповестен преди дни.

За интервала от 2018 до 2022 година европейската вятърна енергетика ще се усили с 87 ГВт, като през 2022 година откритата й мощ може да доближи 258 ГВт. Според прогнозата главно ще нараства континенталната вятърна енергетика – 70,4 ГВт, до момента в който офшорната ще се усили с 16,5 ГВт и ще се удвои спрямо 2017 година

Очакването е през 2022 година в Германия откритата мощ на вятърните електроцентрали да е от порядъка на 73 ГВт, в Испания – 30 ГВт, във Англия – 26 ГВт, а във Франция – 25,5 ГВт. Това ще са страните, които ще продължат да държат водачеството в този бранш.

Според прогнозата на асоциацията през обсъждания интервал от употреба ще бъдат изведени сред 4,3 – 6,4 ГВт вятърни електроцентрали, което е обвързвано с завършек на експлоатационен живот. Затова пък се чака да стартират в бъдеще да се употребяват по-големи вятърни турбини – от 4+ МВт на сушата и от 8+МВт при офшорните вятърни турбини.

https://windeurope.org/newsroom/press-releases/wind-energy-to-continue-to-grow-over-next-five-years-but-clouds-on-the-horizon/

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР