Развитието на тази вълна на COVID не е привършило, но

...
Развитието на тази вълна на COVID не е привършило, но
Коментари Харесай

Акад. Петрунов с лоша новина: Трябва да се научим да живеем с коронавируса

Развитието на тази вълна на Коронавирус не е привършило, само че вървим към последователно притихване. Това не значи обаче, че пандемията бързо ще завърши. Необходимо е да се научим да живеем с ковид и всяка година, както против грипа, да се имунизираме. Това съобщи пред Българска национална телевизия акад. Богдан Петрунов, имунолог и алерголог.

" За да реализираме световен резултат, би трябвало да имаме 80% от популацията на Земята, което да е имунизирано или преболедувало ", сподели още той.

" Само 1% от 100 000 души от умрелите са хората с две дози и бустер ", разкри имунологът.

Акад. Петрунов съобщи, че единственото, което имаме все още е имунизацията. По думите му 15 % от хората са с недостатък на имунната система и не могат да реагират на имунизациите, по тази причина се разболяват, като това е добре известно в медицината.

" Ще прилагаме и медикаментите, които ще лекуват, само че няма да профилактират. Лекарствата за ковид са ефикасни в първите дни от 5-и до 7-ми ден от заразяването. Едва ли ще могат да се одобряват свободно от хората в домашни условия. Проблем е огромната неопределеност на вируса, смятахме, че е Омикрон, само че са изолирани нови разновидности ", добави акад. Богдан Петрунов.

Имунологът още веднъж напомни за положителните изгоди от приема на Витамин А, Д, Ц.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР