Развитието на супертехнологиите ще помогнат за по-бързата дигитализацията у нас

...
Развитието на супертехнологиите ще помогнат за по-бързата дигитализацията у нас
Коментари Харесай

Бойко Борисов пред дигитален форум: Суперкомпютър ще ни пази от атаки

Развитието на супертехнологиите ще оказват помощ за по-бързата дигитализацията у нас и на Балканите, ще са стъпка към обезпечаване на отбрана от хакерски атаки и мощен тласък за развиване на научните проучвания в редица области. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на на конгрес в София, проведен от МОН и Европейската комисия. Както към този момент “Труд ” заяви, България и още 15 страни от Европейски Съюз вършат дружество за основаване на европейски суперкомпютър. Новината бе обявена преди седмица в Брюксел от еврокомисаря по цифрова стопанска система Мария Габриел. Суперкомпютърът ще е гражданска война в медицината, сигурността, превоза, разгласи европейският комисар по цифровата стопанска система и цифровото общество.

Премиерът Бойко Борисов приветства през вчерашния ден самодейността на Европейската комисия за основаването на център за цифрови технологии. И акцентира значимостта от това България да взе участие в осъществяването на проектите за основаване на европейски суперкомпютри. “Необходимо е средствата от 1 милиард евро, които Европейската комисия отпуска за подготовката на суперкомпютри, да се употребява в тази извънредно конкурентна среда ”, безапелационен бе Борисов. Той прикани европейските страни по-бързо да се обединят и да развият своите цифрови общества.

По-късно пред Европейската младежка конференция Борисов съобщи, че бъдещето на Западните Балкани е в младежите и тяхното развиване. И напомни взаимовръзката сред два от главните целта на европредстедателството ни – Западните Балкани и бъдещето на Европа и младите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР