„Развитието на ситуацията ще определи какви мерки ще бъдат предприети

...
„Развитието на ситуацията ще определи какви мерки ще бъдат предприети
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Няма как да знаем колко голяма ще е тази COVID вълна у нас

„ Развитието на обстановката ще дефинира какви ограничения ще бъдат подхванати и у нас, и в света. Появата на новите подварианти на омикрон ни демонстрират, че коронавирусът е жив и продължава да се развива “. Това съобщи пред БНР вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова. Тя добави, че остава незнайно в каква посока ще се разгърне процесът на разпространяване, само че бе безапелационна, че човешкото държания може да повлияе по някакъв метод и имунизацията си остава най-сигурната отбрана.

„ Към момента няма по какъв начин да знаем какъв брой огромна ще е тази Коронавирус вълна у нас ", сподели специалистката.

Тя се спря на обстановката в Южна Африка от тази пролет: „ Според експертите там при вълната, провокирана от подвариантите на омикрон - BА.4 и ВА.5 през април, май и юни, броят на хоспитализациите, нуждата от интензивно лекуване и смъртността не са се различавали от тези при предходните Коронавирус талази “.

В същото време, вирусологът обърна внимание на един значителен факт – структурата на популацията на тази страна, което е в млада възраст и това, че тези хора са минали през много талази на коронавирусната зараза.

Тя бе безапелационна, че по-лекото протичане на болестта не би трябвало да се свързва единствено с новите подварианти на ковид, а да се осъзнае, че това значително е разследване от огромния брой боледували и поставените към този момент над 12 милиарда дози ваксини в света.

Според проф. Александрова светът към този момент се е научил да се пази повече и по-добре от COVID-19, в Европа са позволени за потребление 6 ваксини от 4 разнообразни вида, насъбран е и много опит в лекуването.

" Светът върви към излизане от острата фаза на пандемията. Няма по какъв начин да се върнем към изцяло безметежните дни преди COVIDd-19, тъй като ще мине още време, когато ще живеем с чувството, че въпреки всичко има прочут риск и би трябвало да се пазим от него ", заключи тя.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР