Развитието на процедурата по искането за предсрочното освобождаване на Иван

...
Развитието на процедурата по искането за предсрочното освобождаване на Иван
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Гешев се занимава с всичко друго, но не и да организира работата на прокуратурата

Развитието на процедурата по настояването за предварителното освобождение на Иван Гешев като основен прокурор демонстрира във всеки изминат час какъв брой належаща е дълбока правосъдна промяна в България.

Това коментира пред публицисти в Народното събрание Надежда Йорданова от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “.

" Това, което се развива пред очите ни, за следващ път демонстрира, че институцията на основния прокурор в България не е съответна на това, от което има потребност обществото, тъй като основният прокурор очевидно се занимава с всичко друго, само че не и да провежда работата на прокуратурата за това да има обективно, цялостно, всестранно следствие на всяко едно закононарушение, изключително пък на тези от висок публичен интерес ", счита тя.

По думите ѝ това, което сме следили през вчерашния ден, е имало доста малко общо с правото.

Според мен дългото развиване на производството не е изненада, уточни Йорданова в отговор на въпрос, и прикани да не допускаме въз основа на това какъв ще е резултатът. Изненада беше смяната на позицията на част от членовете на Висш съдебен съвет по отношение на позициите от предходната година в аналогично сходно произвеждане, означи депутатът. 

Йорданова означи, че времето ще покаже на какво се е дължала тази смяна в позициите. " Иска ми се да имам вяра, че това са професионални аргументи, а не смяна в конюнктурата в политическия пейзаж в България ", разяснява тя.

Попитана за идното изказване на Иван Гешев тази вечер, Йорданова изясни, че за първи път в българската история ще имаме сходно послание от основния прокурор.

Тя означи, че нито ръководителят на Върховния касационен съд, нито на Върховния административен съд, нито на Конституционния съд са се възползвали от това пълномощие.

" Нека да напомним, че основният прокурор персонализира в себе си, това споделя Конституционният съд, крайната отговорност за законосъобразните дейности на всички прокурори в България при практикуване на техните пълномощия ", сподели още Йорданова.

Тя разяснява, че чака в това послание основният прокурор да извърши точно тази функционалности, а не да занимава цялото общество със своето прочувствено положение.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР