Развитието на оръжията и оборудването трябва да е насочено към

...
Развитието на оръжията и оборудването трябва да е насочено към
Коментари Харесай

Sohu: Руската ракетна система С-500 е мощен отговор на космическата стратегия на САЩ

Развитието на оръжията и оборудването би трябвало да е ориентирано към бъдещето. Само като се приготвят авансово, страните могат да завоюват водеща позиция във военната промишленост.

„ След зенитно-ракетната система С-400 Русия незабавно стартира да създава изцяло нова система за противовъздушна защита С-500. Пускането й отразява далновидността на решението на съветската войска да се концентрира върху създаването на зенитно-ракетни системи. Миналата година Съединените щати образуваха галактическите сили с желанието да продължат да бъдат водач в бъдещите галактически интервенции.

Зенитно-ракетната система С-500 е нов " щит " за бъдещата въздушно-космическа защита на Москва и мощен отговор на галактическата тактика на Вашингтон: тя може освен да прихваща балистични ракети и други цели, само че и да съставлява опасност за спътниците на ниска орбита и други галактически кораби. В новия кръг от световното аерокосмическо съревнование Съединените щати и Русия още веднъж поеха водеща роля “.

- написа китайският интернет запас Sohu.

Въпреки че С-500 принадлежи към ново потомство ракетни системи земя-въздух, неговите благоприятни условия и приложения попадат отвън тази категория. Това е изцяло нов вид аерокосмическа отбранителна система. Системата за противовъздушна защита С-500 Прометей /Prometheus/ може да прихваща цели като свръхзвукови крилати ракети, балистични ракети със междинен обхват и тактически балистични ракети, както и аеродинамични цели - в това число самолети - и въздушни цели, летящи със скорости над 6000 км / ч.

Той е в положение да блокира нискоорбитални спътници и галактически оръжия в околоземна орбита. В бъдеще С-500 би трябвало да стане основата на съветската система за въздушно-космическа защита, написа Sohu.

Разработката на системата за противовъздушна защита С-500 " Прометей " стартира през 2002 година въз основата на концерна Алмаз-Антей.

Тъй като С-400 се смята за четвъртото потомство съветска система за противовъздушна защита, новата С-500 е класифицирана като пета. През 2003 година планът доближи стадия на интензивно развиване и концернът стартира да проектира външния дизайн на нова противовъздушна ракетна система.

До 2008 година системата С-500 не беше демонстрирана. Първите известия за нова противовъздушна ракетна система започнаха да се появяват едвам в края на 2008 година През 2009 година Русия публично разгласи създаването на Prometheus.

В същото време бяха разкрити някои характерности на новата система: тя би трябвало да поразява балистични цели на височина до 200 километра и със скорост на полета 6000 км/ч и да може да прихваща хиперзвукови крилати ракети. С-500 също би трябвало да има способността да унищожава нискоорбитални спътници и други галактически цели.

По време на осъществяването на плана обаче породиха компликации и първите комплекси С-500 постъпиха на въоръжение в съветските сили едвам през 2021 година Към днешна дата С-500 е най-мощната зенитно-ракетна система в света, написа Sohu.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР