Развитието на Международен панаир Пловдив, връщането на неговия пълен капацитет

...
Развитието на Международен панаир Пловдив, връщането на неговия пълен капацитет
Коментари Харесай

Министър Богданов на откриването на Пловдивския панаир: От началото на годината инвестициите са нараснали с над 90%

Развитието на Международен панаир Пловдив, връщането на неговия цялостен потенциал и привличането на интернационалните сътрудници са основен приоритет на Министерството на стопанската система и промишлеността.

Това съобщи министър Богдан Богданов по време на откриването на 77-ото издание на панаирра, оповестиха от Министерство на стопанската система и промишлеността.

Икономическият министър акцентира, че това ревю е един от главните фактори , които ще подкрепят икономическото развиване на България. Той посочи, че страната ни би трябвало да притегля все повече новаторски компании.

Министър Богданов напомни, че през последната година България е потвърдила, че е страна, която е положително място за вложителите. “По данни на Българска народна банка от началото на годината директните задгранични вложенията са нарастнали с над 90%, а българската стопанска система даже и в тези сложни времена пораства с близо 2%.

Все повече нови компании поглеждат на България като евентуална капиталова дестинация ”, съобщи той. „ Успяхме да задържим бюджетния недостиг под 3%, което е главно условие и приоритет, с цел да може България най-сетне справедливо да стане част от Еврозоната.

По думите му целта на държавното управление е България да стане част от Шенген до края на годината. Според него участието е значимо освен за страната, само че и за районната непоклатимост.

При откриването на 77-ия Пловдивски панаир Богданов подчертава на това, че фокусът на тазгодишното издание са високите технологии и нововъведенията . „ Това е явен индикатор, че България е дестинация, в която фирмите могат да работят дейно и да се възползват от едни от най-облекчените и удобни данъчни условия.

Ние имаме положителни специалисти, които могат и създават бъдещите нововъведения “, акцентира министърът. Богдан Богданов посочи два основни български новаторски плана.
 Министерство на стопанската система и промишлеността
Единият е за развиване на система от наносателити, които ще дават платформа за развиване на бъдещи нововъведения, ориентирани към предварителни защити от бедствия и повреди, мониторинг от позиция сигурност и защита, на трафик.

Другата е първата в Европа българска компания, която получи публично утвърждение за самостоятелни карго полети, които ще стартират от тази година от Гърция.

В умозаключение министър Богданов увери, че в лицето на българските институции и в частност на МИИ, бизнесът постоянно ще има поддръжка за плановете, които счита д а осъществя в България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР