Развитието на конфликта в Украйна може да доведе до разширяване

...
Развитието на конфликта в Украйна може да доведе до разширяване
Коментари Харесай

Ген. Зарудницки: Конфликтът в Украйна може да прерасне във война в Европа

Развитието на спора в Украйна може да докара до разширение на участниците с „ прокси силите “, употребявани за военна борба с Русия, или да се трансформира в широкомащабна война в Европа. Това написа в публикация за списание „ Военна мисъл “ началникът на Академията на Генералния щаб генерал-полковник Владимир Зарудницки, оповестява ТАСС.

" Днес е мъчно да се планува по-нататъшното развиване на обстановката, обвързвана с повишаването на несъгласията, чието разрешаване на практика постоянно води до потреблението на военна мощ. Не може да се изключи опцията за ескалация на спора в Украйна - от разширението на участниците с „ прокси силите “, употребявани за военна борба с Русия, до широкомащабна война в Европа “, счита ген. Зарудницки.

„ За да отслабят нашата страна, Съединените щати и западните страни се пробват по всевъзможен метод да дестабилизират обществено-политическата обстановка в Русия, употребявайки религиозни, етнически и цивилизационни несъгласия, което може да докара и до потребление на военна мощ “, показва началникът на Академията на Генералния щаб.

Ген. Зарудницки прибавя, че по време на протичащия развой на промяна на съществуващия международен ред са зародили доста нови съюзи и двустранни междудържавни връзки.  " В същото време не се случи съществено разединение в света, което докара до появяването на огромна група неутрални страни, които се стремят да реализират политическа и военна самостоятелност (автономия) от Съединените щати и техните съдружници. С редки изключения, Това са краткосрочни съдружници на Русия, само че капацитетът на тези страни, в това число военният, би трябвало да се вземе поради при планирането на ограничения за обезпечаване на военната сигурност на нашата страна “, акцентира началникът на Академията на Генералния щаб. Зарудницки прецизира, че „ обособени страни от африканския континент, редица страни от Латинска Америка и Югоизточна Азия съставляват безспорен интерес в тази област “.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР