Развитието на колективен имунитет не е средство, метод или стратегия,

...
Развитието на колективен имунитет не е средство, метод или стратегия,
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев разясни опасностите от "стадния имунитет" и лечението с токсичния хлорохин

Развитието на групов имунитет не е средство, способ или тактика, а цел. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България” пулмологът доктор Александър Симидчиев.

„ Тази цел може да бъде реализирана по друг метод или с друга скорост. Ако тя се реализира прекомерно бързо, се получава нещо, сходно на гърмеж. Стратегията би трябвало да е дозирана, толкоз колкото може да поеме нашата здравна система, с цел да няма спомагателна смъртност”, добави той.

Пулмологът разяснява дали навременното посещаване на болница е определящо за лекуването на пациентите.

„ Тъй като няма лекарства, които изрично да трансформират хода в ранния интервал - дали ще се потърси помощ по-рано, или по-късно няма да направи кой знае каква разлика. Когато се появят дефицитът на въздух и затрудненото дишане, би трябвало човек да бъде покрай лечебно заведение, където да бъде подаден кислород”, изясни Симидчиев.

Проф. Симидчиев обясни лекуването с хлорохин и успеваемостта на препарата. Посочи обаче, че за вируса се знае от към четири месеца и по тази причина към момента се вършат голям брой изследвания за въздействието на препарата.

„ Някои са свързани с това, че той работи доста добре, други са за това, че към момента има подозрения, че токсичността му надвишава изгодите от него”, сподели пулмологът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР