Развитието на изкуствения интелект залегна в официален документ, изготвен от

...
Развитието на изкуствения интелект залегна в официален документ, изготвен от
Коментари Харесай

Правителството прие концепция за изкуствения интелект


Развитието на изкуствения разсъдък залегна в формален документ, направен от Българска академия на науките
(снимка: CC0 Public Domain)

Концепция за развиването на изкуствения разсъдък в България до 2030 година изготвиха учени от Българска академия на науките и външни специалисти. Документът, признат на днешното съвещание на Министерския съвет, предлага цялостна визия за развиването и потреблението на изкуствения разсъдък у нас.

Системи, приложения и услуги, основани на технологиите на изкуствения разсъдък, ще подкрепят развиването на образованието, обществените услуги, селското стопанство, опазването на здравето и околната среда. Тези браншове са обрисувани като предпочитани в  Концепцията за развиването на изкуствения разсъдък в България до 2030 година

Основната цел на е да сплоти напъните по разработка и внедряване на системи с изкуствен интелект посредством основаване на теоретичен, експертен, бизнес и управнически потенциал.
още по тематиката
Предвижда се обезпечаване на съвременна информационна и научна инфраструктура за развиване на цифрови технологии от ново потомство. Ще бъде усъвършенствана системата за обучение и учене през целия живот.

Документът натъртва също на поддръжката за развиване на научните проучвания и внедряване на нововъведения в основни браншове. Ще се работи и за въвеждане на етична правна и регулаторна рамка, която се употребява с публично доверие.

Концепцията се основава на стратегическите и програмни документи на Европейската комисия, които преглеждат изкуствения разсъдък като един от главните мотори на цифровата промяна в Европа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР