Развитието е потенциално значимо. Контраофанзивата на Украйна има за цел

...
Развитието е потенциално значимо. Контраофанзивата на Украйна има за цел
Коментари Харесай

Украйна взима позиции на силно защитения източен бряг на Днепър. ...

Развитието е евентуално значимо. Контраофанзивата на Украйна има за цел да пресече окупираната от Русия територия, прекъсвайки сухопътен кулоар към Кримския полуостров, който Москва анексира - нелегално - през 2014 година

В замяна на текстови известия 46-а бригада заяви на BBC, че войските водят тежки боеве, до момента в който се пробват да поемат цялостен надзор над село Кринки.

Ако успее, обявиха от силите, селището ще даде на предните елементи база, от която да стартират по-мащабна атака, целяща да раздели съветските войски и да прекъсне снабдителните им линии.

Базираният в Съединени американски щати Институт за проучване на войната (ISW) съобщи, че украинските сили не престават по-мащабни от нормалните сухопътни интервенции на източния бряг, а съветски военни блогъри също означават боеве в Кринки.

А дейностите се следят деликатно - триумфът тук ще бъде употребен от военните началници на Украйна. Тяхната контраатака, почнала през юни, означи муден прогрес с лимитирани териториални придобивки.

Но бойците, с които BBC беседва, признават, че даже войските да завладяват Кринки, офанзива в жанр " десант в Нормандия " в наши дни е малко евентуална.

46-та бригада се бори по-нататък по обширната фронтова линия в Запорожка област със същата цел - да прекъсне достъпа на Русия до Кримския полуостров.

 

Украинските бойци споделят, че преди малко са съумели отчасти да пробият първата линия на съветската защита край село Вербове - и че сполучливо са се прицелили в някои хранилища за муниции и бази, само че че напредъкът е стеснен.

Описаха мощно минирани съветски укрепления и ежедневни въздушни офанзиви по логистичните им направления, без, както се оплакаха, да имат лична въздушна поддръжка.

Според тях съветските войски са били в защита, само че в този момент са в офанзива.

С наближаването на зимата изискванията се утежняват - и за двете страни.

Дъждовното време се отразява на работата на безпилотните летателни апарати, разследващата техника и авиацията, споделят бойците. Но те не чакат никакво намаляване на сраженията.

" Зимата няма да бъде време за отмора ", споделиха те.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР